Shoptocht Den Bosch

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Den Bosch
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Den Bosch

 • Startadres:

  station 's-Hertogenbosch
  Stationsplein 147
  5211 BP Den Bosch

 • Coördinaten:

  51°41’26” N   5°17’44” E

Voordat je in Den Bosch aan het shoppen gaat, wandel je eerst door een wat rustiger deel van de stad. Je komt daarmee door en langs smalle straatjes met super gezellige horeca en ziet onderweg regelmatig de Binnendieze, dat is een zijriviertje van de Dommel die deels onder de stad doorstroomt. Langs de Dommel lopend kom je langs Mariënburg, een voormalig klooster waar je ook de kloostertuin van te zien krijgt. Daarna kuier je aan de stadsrand over de stadswal waar vanaf je geniet van het spectaculaire uitzicht over het befaamde natuurgebied Het Bossche Broek. Aan een rondje om de kerk zal het niet ontbreken, dat is in deze stad de imposante Sint-Janskathedraal, je kunt deze binnen bezichtigen. Hierna volgen niet alleen de grote winkelstraten maar ook menig smal winkelstraatje met daarin ludieke zaakjes waar je leuke aankopen kunt doen. Na de Markt en een wat modern winkeldeel komt er weer een rustpunt in de route: het prachtige groene hof de Barbaraplaats. Langs wereldberoemde Bossche Bollen bakker Jan de Groot loop je op je gemak weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Echt een succes en heel gezellig!

Aad, 20-11-2016

Afgelopen woensdag hebben we met het lopen van de shoptocht weer ervaren wat voor een prachtige stad Den Bosch is. Het was heel gezellig om door de winkelstraten met tal van bekende en onbekende winkels te wandelen. Daarnaast was het de moeite waard, door brede straten met prachtige, vaak historische gebouwen te lopen en de bouwwerken te bekijken en was het genieten van een aantal leuke kleine straatjes. We waren zo enthousiast over wat we allemaal zagen, dat een van onze wandelmaatjes opmerkte: 'Ik denk dat veel Bosschenaren geen idee hebben, hoe mooi en boeiend hun binnenstad is'. Echt weer een succes dus, de 'Shoptocht Den Bosch'.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info