Shoptocht Utrecht

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Utrecht
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Centraal
  Stationshal 12
  3511 CE Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’21” N   5°6’35” E

Voordat je naar hartenlust gaat shoppen in de supergezellige Utrechtse binnenstad maak je eerst kennis met het groen langs de Stadsbuitengracht, beter bekend als de Catharijnesingel. Je kuiert daar een flink stuk langs en kunt onderweg een blik werpen op de 'Zeven Steegjes': een oud, pittoresk volkswijkje. Zin in een museum, dat kan daarna volop: je komt door het befaamde Museumkwartier. Langs de Nieuwe- en de Oudegracht en door stille straatjes trek je de binnenstad in. Daarin kom je door de leukste winkelstraten en -straatjes en langs talrijke horecagelegenheden. Deze shoptocht kun je afsluiten met overdekt winkelcentrum Hoog-Catharijne.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Stationsomgeving

Bart van der Schagt, 09-05-2019

De verbouwingen aan het vernieuwde stationsplein (uitgang Centrum) zijn klaar. De route is aangepast en staat na 10 mei 2019 online.

Stationsomgeving NS-Shoptocht

Bart van der Schagt, 16-04-2018

Nu de stationshal van Utrecht Centraal klaar is, wordt winkelcentrum Hoog Catharijne flink op de schop genomen en zullen de looproutes daar doorheen in fases steeds weer anders zijn. Voor de Groene Wissels 483 en 589 volg je deze aanwijzingen: aan einde van stationshal centrumzijde LA, na uitgang op plein (in aanbouw) RA winkelcentrum in, rechts aanhouden, RD blijven gaan, volg bordjes naar AH en HEMA, verlaat na ANWB winkelcentrum, beneden links of rechts om parkje lopen, loop naar groot donkerbruin gebouw van Prorail (met vliegende schotel op dak). Je bent nu in het Moreelsepark en kunt daar in de routebeschrijving de route oppakken. Voor de Groene Wissels 566 en NS-Shoptocht volg je deze aanwijzingen: volg vanuit stationshal bordjes richting Centrum. Hoog Catharijne uitkomend kun je op het Vredenburgplein de route oppakken. Omdat er in de toekomst bij de OV-servicewinkel Centrumzijde weer een stationsuitgang komt, worden de routebeschrijvingen pas aangepast als dat klaar is.

Topdag gehad!

Aad, 07-06-2016

Afgelopen donderdag hadden we weer een topdag. We deden de Shoptocht Utrecht. Nu waren wij daarvoor al verschillende keren in Utrecht geweest, maar we kwamen nu door straten die we nog nooit gezien hadden. Heel bijzonder! Het aardige is verder dat je op die tocht ook langs een aantal van de vele musea komt die Utrecht rijk is. Voor elk wat wils! Daarnaast voert de route ook langs de Domkerk. Die hebben we bezocht en we vonden het heel apart dat we daar ook konden lunchen. Dat hebben we dan ook gedaan. Ook de routebeschrijving was weer zeer gedetailleerd en klopte prima. We gingen weer zeer voldaan naar huis.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenrestaurant De Oude Muntkelder

Oude Gracht a/d Werf 112

3511 AW Utrecht

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info