Smalwater-tocht

Wandeltocht door natuurgebied de Kampina

Smalwater-tocht
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Lennisheuvel

 • Startadres:

  kerk, Lennisheuvel
  Lennisheuvel 50
  5281 LG Lennisheuvel

 • Coördinaten:

  51°34’20” N   5°18’55” E

De tocht gaat door het natuurgebied Smalwater, een gebied met volop nieuwe natuur op voormalige landbouwgronden langs het beekje de Beerze die in het gebied Smalwater genoemd wordt. Vervolgens gaat de tocht door het natuurgebied de Kampina. De Kampina is een gevarieerd natuurgebied met een uitgestrekt heide, naaldbosgebieden en vele vennen. Centraal ligt een groot heidegebied met talrijke vennen zoals als het Belversven, meer beschut liggen de Huisvennen en de Zandbergsvennen.

Reacties op wandelingen

Erg mooie en rustige wandeling

Harry den Tarrel, 28-05-2020

Vandaag deze mooie en afwisselende wandeltocht gelopen. Heel divers landschap met bossen, zand, vennen en heide. Absoluut de moeite waard. Ik zou wel adviseren de GPS route te downloaden en te raadplegen, want op sommige plekken is de beschrijving een tikkeltje onduidelijk ... Het lijkt er op dat er in de loop der tijd wat 'clandestiene' paadjes bij zijn gekomen die niet in de beschrijving zijn vermeld waardoor je soms misschien op het verkeerde been wordt gezet. Overigens leverden ook deze kleine misstappen mooie uitzichten op, dus zeker niet vervelend! Het was ook heerlijk rustig, een handjevol wandelaars tegengekomen en op de heide wat fietsers en dat op een prachtige zonnige dag tijdens de 'lockdown'. Absoluut een aanrader.

Veel afwisseling

Marjo Pronk, 30-04-2020

Van begin tot eind is dit een hele mooie tocht met veel afwisseling. De Beerze aan het begin is heel anders dan de Beerze aan het einde van de wandeling. Tussendoor bossen, heide en vennen. Geweldig genoten van de mooie natuur.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info