Smeetshof-tocht

Natuurgebied Kempen-Broek

Smeetshof-tocht
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Stramproy

 • Startadres:

  bungalowpark 't Vosseven
  Lochtstraat 28
  6039 RV Stramproy

 • Coördinaten:

  51°11’26” N   5°39’25” E

Een wandeltocht door een grote verscheidenheid aan natuurgebieden, zoals het Smeetshof, de Kettingdijk, de Laurabossen, Wijffelterbroek en de Stramproyse Heide. Het grootste deel van de tocht gaat door het Smeetshof, ooit eens een immens ondoordringbaar moeras dat is drooggelegd en geschikt is gemaakt voor landbouw. Momenteel is het gebied in zijn oorspronkelijke staat weer hersteld met als resultaat een prachtig waterrijk gebied op de grens met Nederland. Na de Smeetshof achter zich gelaten te hebben gaat de tocht door de natuurgebieden de Kettingdijk en de Laurabossen. De Kettingsdijk, ook een van oorsprong landbouwgebied is ook omgevormd tot een gebied met nattere natuur. De Laurabossen danken hun naam aan de Lauramijn in Zuid-Limburg (NL). Als laatste gaat de tocht door het Wijffelterbroek en de Stramproyse Heide. Het Wijffelterbroek is een moerasbos, een mooi voorbeeld van het eens uitgestrekte peelmoeras. De Stramproyse Heide is een bosgebied met hoofdzakelijk grove den.

Reacties op wandelingen

Reactie op Suzanne Willemsen

Adrie Raaijmakers, 14-04-2016

Bij alinea 8 gaat de tocht een klein stukje door mooi grasland. In het grasland is geen duidelijk herkenbaar pad en er staan ook geen paaltjes van het Kempenbroek wandelnetwerk met als gevolg dat het wat lastiger te beschrijven is. Voor de juiste looprichting en om op het goede punt het grasland weer te verlaten verwijs ik naar een paar opvallende eiken aan de overzijde van het grasland. Bij deze eiken staan weer paaltjes van Kempenbroek wandelnetwerk, volgt men die kan komt men vanzelf bij het juiste punt om het grasland weer te verlaten. Omdat het een wat lastiger punt is ga ik tevens een alternatief dat om het grasland heen gaat aan de routebeschrijving bijvoegen. Suzanne Willemsen bedankt voor de reactie!

Smeetshoftocht

Suzanne Willemsen, 14-04-2016

Alles ging goed, een mooie wandeling, totdat ik besloot om de alternatieve route te nemen, vanwege de regen. Toen ik op punt 8 kwam snapte ik de link niet naar de eikenbomen. Dat zal wel aan mij liggen en volgde maar gewoon het bordje Vosseven.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info