Stadswandeling Gouda

Grachten, parken, museumhaven

Versiedatum: 11-03-2024

MuseumhavenToren voormalige Onze Lieve VrouwekapelVoormalig Hofje van JongkindAgnietenkapelDe Goudse WaagHet StadhuisGoudse glazenSint-JanskerkLazaruspoortjeBinnenplaats Museum GoudaVoormalig weeshuisJoods PoortjeHoutmansplantsoenGedenkteken burgemeester Van Bergen IJzendoornMolen t SlotVoormalige IJsselhavensluisMallegatsluisBarbaratorenToegangspoort voormalig hofje van Hendrick en Helena Jans t HartVisbankLutherse KerkTrappenbrugHofje van CincqHofje van LetmaetVan Bergen IJzendoornparkStation Gouda
5 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Gouda

Details

Gouda is bekend van de stroopwafels, de kaarsen en de kaasmarkt. Gelegen aan de samenvloeiing van de Gouwe en Hollandsche IJssel was de stad vanaf de middeleeuwen een belangrijke handelsstad, die in 1272 stadsrechten ontving uit handen van Graaf Floris V. Bij de monding van de Gouwe in de Hollandsche IJssel stond van de 14e eeuw tot 1577 het kasteel van Gouda, dat de haven moest beschermen. De 300 monumenten herinneren aan het rijke verleden van de stad.
Vanaf het station voert de route via het Regentesseplantsoen naar de binnenstad met onder meer de Waag, het Stadhuis, de Sint-Janskerk en Museum Gouda. Daarna loop je via het Houtmansplantsoen en de Mallegatsluis naar de Museumhaven. Dan volgt weer een wandeling door het centrum met onder meer de Visbruggen, het Poppenhuis, het Hofje van Cincq en het Hofje van Letmaet. Tot slot loop je door het Van Bergen IJzendoornpark terug naar het station. De bezienswaardigheden langs de route zijn voorzien van infobordjes en -panelen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info