Stadswandeling Maastricht

Wyck, Maas en Jeker, binnenstad

Versiedatum: 02-01-2024

Uitzicht vanaf de Hoge BrugVoormalig Sint-GillishospitaalJekertorenHelpoortPater VincktorenRondeel Haet ende NijtLangs de JekerDe JekerNieuwenhofpoortjeNoordelijke JekertakAan het begin van de KanunnikencourSint-JanskerkInterieur Sint-JanskerkSint-ServaasbasiliekZaate HerremenieLang GrachtjeOude MinderbroederskerkBisschopsmolenOnze Lieve VrouwebasiliekMerodekapel met Sterre der ZeeSint ServaasbrugBrouwerij BoschMariamonument
5 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Maastricht

Details

Maastricht is sinds het begin van de jaartelling ononderbroken bewoond. Vanaf 10 v. Chr. was er in het huidige Stokstraatkwartier een Romeinse nederzetting bij een brug over de Maas en vanaf ca. 333 n. Chr. een Romeins fort. In de museumkelder van hotel Derlon zijn daar opgegraven artefacten te bewonderen. Maastricht heeft nooit stadsrechten in de zin van een stadsbrief gehad; deze ontwikkelden zich geleidelijk door de eeuwen heen. Wel kreeg de stad in 1229 van hertog Hendrik van Brabant toestemming om de bestaande aarden wal rond de stad te vervangen door een stenen muur.
De wandeling loopt onder meer langs een aantal vestingwerken, een tweetal watermolens, een paar middeleeuwse kerken en een aantal musea. Genoeg te beleven dus! Veel informatie op de infobordjes onderweg.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info