Trage Tocht Aalden

De Klencke: essen en maten

Trage Tocht Aalden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Aalden

 • Startadres:

  bushalte Kerkstraat, Aalden
  Kerkstraat
  Aalden

 • Coördinaten:

  52°47’26” N   6°43’10” E

We maken een prachtige wandeling in het halfopen landschap aan de zuidkant van het Drentse Aalden. We lopen Aalden uit, steken de Aelderstroom over en via de brink van het aangrenzende Zweeloo komen we in het buitengebied. De tocht loopt in het overgangsgebied van natte graslanden naar droge akkers, van maten naar essen. Met schitterende veldnamen als Groot maten, Huismaten, Koematen, Zuides en Bennevelder es. In de natte graslanden stroomt de Westerstroom. Natuurmonumenten beheert hier het voormalige landgoed van havezathe De Klencke. We zien onderweg veel mooie houtwallen, boomsingels en loofbosjes. Op het laatste deel van de route steken we de grote Aalderes over en wandelen we over de mooie brink van Oud Aalden met verschillende Saksische boerderijen terug naar het beginpunt

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige rustige wandeling

Aaltsje Ypeij, 11-08-2018

Vandaag zaterdag 11 augustus 2018 deze prachtige wandeling gemaakt met onze hond. Het was echt genieten. Mooie vergezichten. Rustige wandelwegen. Na 6 weken van enorme hitte zag het beekdal er toch nog redelijk groen uit. Echt een aanrader deze wandeling. Wij waren bij camping De Knieplanden begonnen waar voor de ingang een groot, bijna leeg, parkeer terrein is. Op het eind in oud Aalden nog een heerlijke pannenkoek gegeten bij Pannenkoekboerderij Hoes van Hol-An. Ook een absolute aanrader. Vijf sterren wandeling!!

Prachtige wandeling!

Carin Roelands, 20-05-2018

Een prachtige wandeling: mooie vergezichten, landgoed De Klencke en in dit seizoen overal bloeiend fluitenkruid. Een aanrader! Nb. Kookatelier Joop Zwiep staat (al een tijdje) te koop. Dit betekent dat er een kleine aanpassing in beschrijving mag komen.

Thuiswedstrijd

R. van Veen, 31-01-2016

Vandaag grotendeels de Trage Tocht Aalden gelopen. Naar de startplaats was geen probleem, we wonen in Aalden. Voor ons is wandeling bekend als 'rondtie um de Klinck'. Toch ben ik bij de Klencke via een paar paden gelopen waar ik nog nooit langs was geweest. Het was op plekken wel wel erg, erg nat maat toch de ronde kunnen lopen zonder laarzen en toch droge voeten gehouden. Echt een aanrader.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenboerderij 't Hoes van Hol-An

Oud Aalden 11

7854 RW Aalden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info