Trage Tocht Aalden

De Klencke: essen en maten

Trage Tocht Aalden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Aalden

 • Startadres:

  bushalte Kerkstraat, Aalden
  Kerkstraat
  Aalden

 • Coördinaten:

  52°47’26” N   6°43’10” E

We maken een prachtige wandeling in het halfopen landschap aan de zuidkant van het Drentse Aalden. We lopen Aalden uit, steken de Aelderstroom over en via de brink van het aangrenzende Zweeloo komen we in het buitengebied. De tocht loopt in het overgangsgebied van natte graslanden naar droge akkers, van maten naar essen. Met schitterende veldnamen als Groot maten, Huismaten, Koematen, Zuides en Bennevelder es. In de natte graslanden stroomt de Westerstroom. Natuurmonumenten beheert hier het voormalige landgoed van havezathe De Klencke. We zien onderweg veel mooie houtwallen, boomsingels en loofbosjes. Op het laatste deel van de route steken we de grote Aalderes over en wandelen we over de mooie brink van Oud Aalden met verschillende Saksische boerderijen terug naar het beginpunt

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Aalden

Wim Woertink, 14-06-2020

12 juni deze trage tocht gewandeld. Begonnen bij de kerk erg makkelijk i.v.m. genoeg ruimte voor het parkeren van de auto. Hierna opgewekt aan wandeling begonnen. Het is genieten van de rust maar dan na verloop van tijd sluipt er toch eentonigheid in deze wandeling. Dit komt door de lange rechte stukken. Helaas geen wandeling door De Klencke maar helemaal om de Klencke. Bij punt 4 van de wandeling staat voor een betonnen brug nu een mooie zitbank dus goed om te weten.

Tragetocht Aalden

Aaltje Hovinga, 19-05-2020

Wij hebben genoten van een prachtige wandeltocht rondom Aalden. Wat een prachtige natuur en stilte. De route was perfect beschreven. Complimenten hiervoor.

Prachtige rustige wandeling

Aaltsje Ypeij, 11-08-2018

Vandaag zaterdag 11 augustus 2018 deze prachtige wandeling gemaakt met onze hond. Het was echt genieten. Mooie vergezichten. Rustige wandelwegen. Na 6 weken van enorme hitte zag het beekdal er toch nog redelijk groen uit. Echt een aanrader deze wandeling. Wij waren bij camping De Knieplanden begonnen waar voor de ingang een groot, bijna leeg, parkeer terrein is. Op het eind in oud Aalden nog een heerlijke pannenkoek gegeten bij Pannenkoekboerderij Hoes van Hol-An. Ook een absolute aanrader. Vijf sterren wandeling!!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Horeca

Pannenkoekenboerderij 't Hoes van Hol-An

Oud Aalden 11

7854 RW Aalden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info