Trage Tocht Alphen

Brabantse boerenland

Trage Tocht Alphen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Alphen

 • Startadres:

  bushalte Willibrordplein, Alphen (NB)
  Raadhuisstraat
  Alphen (NB)

 • Coördinaten:

  51°28’59” N   4°57’20” E

We wandelen voornamelijk over lange, brede zandwegen langs bos en boerenland rondom Alphen, niet aan de Rijn maar in Brabant tussen Tilburg en Breda. We lopen Alphen uit over de Ulicotense Baan. Dit is een oud bedevaartpad naar Sint Bernardus in Ulicoten. We zien onderweg een grote verscheidenheid aan akkers met bloemen, planten, aardappels, voederbieten, graan, aardbeien en maïs. En steeds bomen, houtwallen en bos langs het pad of aan de horizon. De route gaat een klein stukje over het fietspad Bels Lijntje, een oude spoorlijn. In 1989 is de spoorlijn omgevormd tot een toeristisch fietspad. Als de zandwegen flink mul zijn, is het zwaar lopen. Als het geregend heeft, kunnen de zandwegen modderig zijn. Trek dan hoge wandelschoenen aan.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

We hebben weer genoten

Simon van der Wijngaard, 16-12-2013

Leuke wandeling, lekker door het zand banjeren. Alphen een leuk plaatsje waar je soms typische bouwwerken tegen komt, net alsof je bij Antin Pieck op zijn tekentafel loopt.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info