Trage Tocht America

Schadijkse Bossen, Castenrayse Vennen en Broek

Trage Tocht America
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  America

 • Startadres:

  Center Parks Limburgse Peel
  Peelheideweg 25
  5966 PJ America

 • Coördinaten:

  51°26’59” N   5°58’0” E

We maken een mooie, stevige wandeling in de Limburgse Peel tussen America en Castenray. Echt een route voor de pure natuurliefhebber, op deze tocht kom je geen horeca tegen. We wandelen door en langs de Schadijkse Bossen. Vroeger een uitgestrekt heidegebied en daarna zandverstuivingen. Eind 19e eeuw bebost met voornamelijk grove dennen. Het bos heeft nu nog steeds een flink heuvelachtig karakter. We volgen kronkelpaadjes over de begroeide zandheuvels en komen over een opengekapte vlakte, waar het stuifzandlandschap zich weer aan het herstellen is. Langs de randen van het bos gaat het richting Castenrayse Vennen. Wie wil kan dit avontuurlijke rondje van ruim 3 km overslaan. De route volgt het laarzenpad door een flink nat moerasbos. Laarzen of minstens hoge schoenen en enige behendigheid zijn absoluut vereist. Het is een oud veengebied, grotendeels afgegraven door turfgravers. Op de terugweg lopen we over natte graspaden langs de Lollebeek met zicht op de verruigde graslanden van het Castenrayse Broek. Het laatste deel van de wandeling gaat weer langs en door het bos terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Review

Vincent vd Broek, 11-07-2020

Vandaag (11 Jul 2020) deze trage tocht gelopen. Ik moet eerlijk zeggen dat deze tocht me een beetje tegen viel. Natuurlijk zitten er diverse leuke, mooie en interessante stukken tussen, echter deze werden met elkaar verbonden door lange saaie, brede en nagenoeg kaarsrechte paden. Vooral het laatste stuk terug naar de auto was gewoon doodsaai ! Het laarzenpad is momenteel, door de lange droge periode, gewoon op wandelschoenen te lopen. In het vroege voorjaar zal dat wel anders zijn aangezien er wel veel sporen van natte paden en nu nog modderpoelen langs het pad bestaan. Het parkeren van de auto, langs de weg bij Center Parcs is nog wel een dingetje. Het lijkt mij beter om de auto op het parkeer terrein aan de Lorbaan/Naaldhoutweg te zetten .. Op dat te stimuleren zou ik de GPS track vanaf die plek laten starten.

Reactie op J. Brouwer

Rob Wolfs, 08-04-2020

Beste J. Brouwer, bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat jullie genieten van de wandelingen. Ik heb de veranderingen in de tekst verwerkt.

Ontbrekende aanwijzingen

J Brouwer, 08-04-2020

enkele opmerkingen. We hebben deze wandeling gelopen op 7 april. Enkele aanwijzingen zijn niet meer aanwezig: punt 3 - de aan het eind van dit punt genoemde afsluitboom ontbreekt, de houten hekken zijn er wel. Punt 4 - bordje 'begrazingspad' staat er niet, wel een ander bord van staatsbosbeheer (geloof ik). We hebben ook geen voetgangerspassage gezien. Punt 7 - bord 'einde grondwaterbeschermingsgebied' niet gezien. De houten afsluitboom is vervangen door 4 paaltjes. Verder een hele mooie wandeling. Het laarzenpad was vrij droog nu, zodat we het met gewone wandelschoenen hebben kunnen lopen. Dit zal echter niet altijd het geval zijn.... Bedankt voor de mooie wandelingen. We hebben er de afgelopen tijd veel gelopen. Het is heel erg rustig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info