Trage Tocht America

Schadijkse Bossen, Castenrayse Vennen en Broek

Trage Tocht America
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  America

 • Startadres:

  Center Parks Limburgse Peel
  Peelheideweg 25
  5966 PJ America

 • Coördinaten:

  51°26’59” N   5°58’0” E

We maken een mooie, stevige wandeling in de Limburgse Peel tussen America en Castenray. Echt een route voor de pure natuurliefhebber, op deze tocht kom je geen horeca tegen. We wandelen door en langs de Schadijkse Bossen. Vroeger een uitgestrekt heidegebied en daarna zandverstuivingen. Eind 19e eeuw bebost met voornamelijk grove dennen. Het bos heeft nu nog steeds een flink heuvelachtig karakter. We volgen kronkelpaadjes over de begroeide zandheuvels en komen over een opengekapte vlakte, waar het stuifzandlandschap zich weer aan het herstellen is. Langs de randen van het bos gaat het richting Castenrayse Vennen. Wie wil kan dit avontuurlijke rondje van ruim 3 km overslaan. De route volgt het laarzenpad door een flink nat moerasbos. Laarzen of minstens hoge schoenen en enige behendigheid zijn absoluut vereist. Het is een oud veengebied, grotendeels afgegraven door turfgravers. Op de terugweg lopen we over natte graspaden langs de Lollebeek met zicht op de verruigde graslanden van het Castenrayse Broek. Het laatste deel van de wandeling gaat weer langs en door het bos terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene wissel America

Dave Elzinga, 24-08-2018

Deze wandeling dinsdag 21 augustus gewandeld. Schadelijkse bossen zijn geweldig. Paden werden soms wel wat smal maar geen probleem. Langs de Lollebeek vond ik persoonlijk wat minder. Leuke beek en ziet er prachtig uit maar de beek was een week voor mijn wandeling ontdaan van veel riet wat nu te drogen lag op de walkant waar ik langs moest. Dat viel niet altijd mee. Wel het rondje van 3 km overgeslagen dus kan daar geen mening over hebben.

Reactie op Jaap Stoeller

Rob Wolfs, 13-10-2015

Bedankt Jaap voor je aanvullingen. Ik zal het advies voor startplek met de auto in de tekst overnemen.

America

Jaap Stoeller, 11-10-2015

We hebben vandaag, 11-10-2015, deze mooie, afwisselende wandeling gelopen. Het 3 km rondje is zeer zeker de moeite waard. Heel mooi. Eén kleine opmerking: Ik zou de start en finish bij horecagelegenheid 'Aan de Drift' willen adviseren. Hier is voldoende parkeergelegenheid en de route komt er langs. De horeca is zaterdags en zondags geopend.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info