Trage Tocht Amsterdam Noord (stadse tocht)

Noordhollands Kanaal, Baanakkerspark, Waterland

Trage Tocht Amsterdam Noord (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  metrostation Amsterdam Noord
  Termini
  1022 LB Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°24’5” N   4°55’57” E

Amsterdam Noord heeft dankzij de ring A10 een scherpe rand tussen stedelijk en landelijk gebied. Met deze boeiende Stadse Tocht ervaar je dit contrast op zijn best. We wandelen vanaf het gloednieuwe metrostation Noord eerst richting het Noordhollands Kanaal. We volgen het historische waterlint langs Krijtmolen d'Admiraal naar de Buiksloterdijk, een van de monumentale schakels in de Waterlandse Zeedijk. We krijgen een indruk van het Noorderpark aan weerszijden van het kanaal en steken via een van de drie bruggen de IJtunnelweg over. De verweesde tankstations aan beide zijden van de verdiepte weg hebben ieder hun eigen kleur. Dan volgen we een aantal voetpaden door het lintvormige Baanakkerspark. Na een mooie siertuin en een paar volkstuintjes staan we ineens aan de andere kant van de A10. We laten tuinpark Buikslotermeer achter ons en lopen zo de weilanden van Waterland in. Vanaf een paar prachtige graspaden langs de Nieuwe Gouwsloot en het Zwet beleef je het lage land optimaal. Het geluid van de snelweg is inmiddels overgenomen door het gefluit van weidevogels. We hebben de kerk van Zunderdorp steeds in het vizier, aan de noordzijde vanaf buurtschap 't Nopeind. Langs de ringvaart van de Buikslotermeer wandelen we tussen de golfbanen terug richting Metro Noord, met onderweg nog een prachtig lindenlaantje.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke tocht!

Ben Bakker, 23-11-2020

Leuke wandeling en alles zeer goed aangegeven. Geluk gehad bij Zunderdorp na kp 93. Verderop waren ze aan het asfalteren echter precies bij no. 25 kon ik nog rechtsaf het asfaltvoetpad/fietspad op. Vanaf daar kon je ook niet verder rechtdoor. En makkelijk betaalbaar parkeren bijna tegenover het startpunt. Ik zeg, top!

Prachtige route/parkeren/wegopbreking

Theo de Boer, 16-09-2020

Deze tocht vandaag voor de 2e keer in 1 week gelopen, dat zegt wel wat over de aantrekkelijkheid. Een stadse tocht dat is natuurlijk veel verharde paden maar deze tocht gaat door opvallend veel groen. Vandaag bleek de route bij de klinkerweg 't Nopeind (punt 5) opgebroken. Desgevraagd werd me verteld dat dit tot eind september zou duren en er wel weer met klinkers bestraat zal gaan worden. We konden van een naast de weg liggend grasveld gebruik maken om de route te vervolgen naar het einde waar 'de asfaltweg naar L en verderop naar R' buigt. Een tip voor het parkeren: Om duur parkeren bij metro Asd-Noord en/of een 'verplicht' bezoek aan het centrum te vermijden adviseer ik te parkeren in Zunderdorp op de Achterlaan. Vanaf daar is het alleen nog het boogbrugje 'naar de bebouwing Zunderdorp' over en je zit meteen op de route. Nog een reden: vlak bij de kerk bij routebord naar fietsknooppunt 42 is er zelfs nog een watertappunt van de gemeente Amsterdam, ideaal om je dorst te lessen na de wandeling

Reactie Dick

Rutger Burgers, 03-08-2020

Dank je wel voor je lovende woorden Dick. Ik heb je suggestie voor begin van de beschrijving overgenomen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Broodje Noord Zuid

Gare du Nord 17

1022 LD Amsterdam

Tompet

Floraparkweg 1

1032 BZ Amsterdam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info