Trage Tocht Arnhem Meinerswijk

Uiterwaardenpark Meinerswijk en Stadsblokken

Trage Tocht Arnhem Meinerswijk
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

We maken een bijzondere wandeling in de uiterwaarden van de Nederrijn bij Arnhem. Bijna onvoorstelbaar dat je op zo korte loopafstand van het station en het drukke centrum van Arnhem in een groene oase langs de rivier belandt. Maar we vinden niet alleen oude en nieuwe natuur in het uiterwaardenpark Meinerswijk en Stadsblokken -zoals het nog maar sinds kort heet-, het gebied barst ook uit zijn voegen van de sporen uit het verleden. In Meinerswijk, overigens een oude heerlijkheid, passeren we een bedrijventerrein in overgang, oude sluisjes, een steenfabriek, doorlaatwerken en bunkers uit de IJssellinie en een Romeins fort. In Stadsblokken zien we vooral veel tastbare relicten van een industrieel havenerfgoed. De paden in beide gebieden zijn afwisselend gebaand, maar soms ook flink ruig. Afhankelijk van droge of natte periodes en hoog of lager struikgewas in de ruigtes kunnen de struinpaadjes soms lastig zijn. Ook bij hoogwater zullen we soms moeten improviseren. In Meinerswijk lopen Konikpaarden en Gallowayrunderen, in de uiterwaard van Stadsblokken lopen koeien om het gebeid open te houden. In de zomerperiode is het mogelijk om met een pontje de Rijn over te varen. Maar ook de wandeling over de Nelson Mandelabrug is een bijzondere ervaring.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Helga

Rob Wolfs, 08-09-2020

Bedankt voor je reactie Helga. Dan heb je met een oude uitgeprinte beschrijving gelopen, want sinds 28-8 is de beschrijving aangepast.

Bijzondere wandeling

Helga Mooijen, 08-09-2020

7 september gelopen. Ook wij kwamen voor een gesloten hek, maar hadden geluk dat het hek net voor een fietser openging. Lees nu net dat de route is aangepast ?? De steenfabriek wordt verbouwd en is denk ik voorlopig nog niet open. Verder hebben we genoten van de tocht, van de konikpaarden en galloway runderen. De struinpaden en de afwisseling. Stralend weer was een plus. Bedankt voor het bedenken van deze tocht.

TT Arnhem Meinerswijk

Rob Wolfs, 28-08-2020

Het begin van de route is aangepast. Loopt nu niet meer over het bedrijventerrein, maar over de Meginhardweg. Tekst en kaarten zijn aangepast.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

't Veerhuis Meijnerswijk

De Praets 35

6841 HD Arnhem

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

Brasserie Aquarium

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Brasserie Haarhuis

Stationsplein 1

6811 KG Arnhem

Hotel-café-restaurant Old Dutch

Stationsplein 8

6811 KG Arnhem

Molenplaats

Zijpendaalseweg 24A

6814 CL Arnhem

Nederlands Watermuseum

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info