Trage Tocht Austerlitz

Pyramide van Austerlitz, Kozakkenput en De Krakeling

Versiedatum: 25-03-2024

Austerlitz
14 KM
35 M
Start:

Beauforthuis, Austerlitz

Details

Een onvervalste boswandeling, zo kun je Trage Tocht Austerlitz wel noemen. Bij het Beauforthuis steken we de provinciale weg over en dan laten we het asfalt 14 km achter ons. In het bos worden we voortdurend getrakteerd op mooie lanen, leuke doorkijkjes, heideveldjes en bijzondere plekken met historische betekenis. Meest bijzonder is natuurlijk de Pyramide van Austerlitz. Vanuit het dichte bos staan we ineens op een ronde, open vlakte met een enorme grassige pyramide in het midden. Als eerbetoon aan Napoleon liet de Franse generaal Marmont in 1804 dit indrukwekkende monument bouwen. Een groot deel van de 18.000 soldaten die in de legerkampen op de heuvelrug verbleven heeft aan de piramide bijgedragen, want de bouw was al in 27 dagen voltooid. Ook in het vervolg van de tocht komen we bijzonderheden van de Franse tijd tegen. Bij de Put van Wallenberg heeft de Franse hugenoot d'Amblé geprobeerd om de gigantische heide te ontginnen. Je ziet er de put en de wallen die hij om zijn akkers had opgeworpen. Verderop gaat de tocht langs de Kozakkenput, gegraven door de Frans-Bataafse troepen om de paarden te laven. Het zijn deze bijzonderheden die deze boswandeling zijn charme geven, net als de vele heideveldjes langs het pad.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: vanwege wateroverlast in voormalige groeve De Krakeling is het pad erlangs tijdelijk niet begaanbaar. Een alternatief is mogelijk via het terrein van camping De Krakeling.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Reactie: nat stuk maar omleiding mogelijk

Rutger Burgers, 25-03-2024

Dank je wel voor je reactie Jeroen. Helaas geldt het probleem van wateroverlast op dit moment nog voor heel veel routes. In de loop van april zal de...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info