Trage Tocht Bedaf

Sint Annabos, Leijgraaf en Bedafse Bergen

Trage Tocht Bedaf
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Uden

 • Startadres:

  parkeerplaats Bedafse Bergen
  Schansweg
  5406 TP Uden

 • Coördinaten:

  51°40’9” N   5°34’40” E

We maken een mooie wandeling vlakbij het Brabantse Uden. Met dank aan Henrie van Zoggel die als gebiedskenner deze trage tocht met passie en deskundigheid bedacht heeft. Aan de westkant van de A50 liggen een paar mooie natuurgebieden die we met deze route aan elkaar rijgen. Als compensatie voor de aanleg van deze snelweg is hier aardig wat nieuwe natuur ontwikkeld. Het is ook een bijzonder gebied omdat een stukje van de Peelrandbreuk als een verhoging in het veld goed te zien is. Onderweg komen we diverse informatieborden tegen die uitleg geven over dit aardkundige verschijnsel met horst, slenk en wijstgronden. Op het eerste deel van de wandeling naar en door de natte natuurparel Sint Annabos worden we dan ook keer op keer verrast door graslanden met veel bloemen, felrood gekeurde grond, kwelplekken en beekjes en weidse uitzichten over het halfopen landschap. Langs de Leijgraaf en tussen de velden is het lekker rustig wandelen. Langs bosranden en over bomenlanen komen we bij de grote plas De Meeuwel. Via de buurtschap Rakt lopen we naar de Bedafse Bergen, mooi sluitstuk van deze wandeling. De hoge stuiduinen spreken tot ieders verbeelding.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Vincent

Rob Wolfs, 21-10-2020

Beste Vincent, bedankt voor je reactie. Waar mogelijk proberen we natuurlijk mtb-routes of paden waar veel mtb-ers komen te mijden, maar met de toegenomen drukte van mtb-ers op wandelpaden de afgelopen paar jaar lukt dat soms gewoonweg niet.

Aanrader (niet voor een zondagochtend)

Vincent vd Broek, 20-10-2020

Volledig oneens met Krista .. Een wandeling die ik wel zeker kan aanraden, maar dan niet voor de zondag ochtend ... In het tweede deel loop je vrij lang over de MTB paden en tsja die zijn dan nogal druk. Dat is het enige wat jammer is aan deze tocht, maar zijn er mogelijkheden om die MTB paden te omzeilen?

Niet voor herhaling vatbaar

Krista van den Boogaart, 08-09-2020

De route was wat saai. En, vervelender nog, de routebeschrijving was verwarrend op punt 4 en 8 als je de zandvlakte op moest en weer moest verlaten.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hullie

Canadasweg 3-A

5406 TS Uden

Gasterij De Pier

Schansweg 3

5406 TP Uden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info