Trage Tocht Beekvliet

Landgoed Beekvliet, Slinge en Lebbenbrugge

Trage Tocht Beekvliet
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Borculo

 • Startadres:

  parkeerplaats Galgenkamp
  kruising Lebbenbruggedijk en Galgenveldsdijk
  7271 SB Borculo

 • Coördinaten:

  52°6’32” N   6°29’49” E

Deze wandeling laat de Achterhoek op z’n mooist zien. Landgoed Beekvliet bestaat uit een combinatie van bos en boerenland. Het kampenlandschap met zijn verspreid liggende boerderijen is hier na 1850 nauwelijks veranderd. In het bos staan veel zomereiken, die rond 1840 zijn aangeplant. Langs de laan naar huize Beekvliet staan enkele nog oudere exemplaren. Het huidige huis dateert van 1902 en is een opvolger van een huis uit 1840 waarvan het koetshuis nog bestaat. In boerderijmuseum De Lebbenbrugge valt veel te zien over de omgeving, maar het meest bijzonder is toch wel het bord dat buiten aan de muur hangt met de tarieven voor de tol die vroeger werd geheven bij de overgang van de Slinge. “Een passagier die den weg te voet gebruikt” hoefde “niets” te betalen. Namen als Galgenveld en Galgenkamp herinneren aan de tijd dat hier nog rechtgesproken werd door de heren van Borculo.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Beekvliet

Jan Jansen, 16-06-2017

Deze wandeling afgelopen woensdag op 14-6-2017 gelopen. Fantastische wandeling en goed aangegeven. Zelfs in omgekeerde richting liep ik de wandeling probleemloos. Genoten van oude boerderij de Lebbenbrugge en het landschap van landgoed Beekvliet met zijn akkers, houtwallen en fraaie boerderijen. De bloeiende orchideeen op het heideveld waren het absolute hoogtepunt

3-12-2015

Gerrit-Jan, 03-12-2016

Vandaag deze wandeling gelopen. Routebeschrijving klopt prima. Leuke wandeling, Museum is gesloten na 1-11 tot ergens in voorjaar. Dus in deze tijd geen horeca in de wandeling :-(

Reactie op Monique

Rob Wolfs, 13-10-2015

Monique bedankt voor je aanvulling. Het bankje wordt afgevoerd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Horeca

Museum De Lebbenbrugge

Lebbenbruggedijk 25

7271 SB Borculo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info