Trage Tocht Beltrum 2

Sonderspad en Austepad

Trage Tocht Beltrum 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Beltrum

 • Startadres:

  Mariaplein Beltrum
  Mariaplein
  7156 MG Beltrum

 • Coördinaten:

  52°4’0” N   6°33’45” E

We maken een mooie korte wandeling aan de noordkant van het Achterhoekse Beltrum over halfverharde paden. Eerder maakten we al eens een Trage Tocht aan de zuidkant van het dorp langs de Slinge. Deze route volgt ook weer een aantal kerkenpaden dat deel uitmaakt van een netwerk dat door de Stichting Kerkenpaden Beltrum is ontwikkeld en aangelegd. Inmiddels is de directe omgeving van de paden door bomen, struiken, poelen, beekjes en bosjes behoorlijk opgefleurd. We volgen het Sonderspad richting Leerinkbeek en Rustpunt Tokke-Wekke. Het Austepad brengt ons door Landgoed Noasman, waar sinds 2005 nieuwe natuur is ontwikkeld. Het bestaat uit loofbos, moerasgebied en een vijver. Aan de rand van het water is een vleermuiskelder met oeverzwaluwwand aangelegd. Na een stukje asfalt lopen we over een prachtig graspaadje rond een groot weiland. Op het laatste deel van de wandeling volgen we een brede zandweg en nog een stuk kerkenpad door het dorpsbos De Hoornhorst terug naar Beltrum.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijk rondje

Jan Willem Rotteveel, 26-12-2019

Een heerlijk rondje door de mooie Achterhoek. 1 puntje van verbetering: ik vond de afstap naar het bruggetje (einde van punt/alinea 2) wat groot en niet alle planken van het bruggetje zijn helemaal heel meer. Hopelijk blijft dat beloopbaar.

Afwisselend

Petra, 26-02-2018

Op een rustige vrijdagmiddag in februari deze route gelopen. Het gaat over een groot deel over herstelde kerkenpaden, die nu fietsroutes zijn geworden. Dat levert een mooie wandelroute op, ook omdat er mooie groene stroken langs de kerkenpaden zijn aangelegd. Maar ik kan me voorstellen dat het op een zonnige zondag in het voorjaar of de zomer wel wat drukker is met fietsers, wat op deze smalle paden niet zo'n prettige combinatie is. Gelukkig zijn er ook een aantal nog smallere paadjes in de route opgenomen (lekker Hollands, langs sloten en knotwilgen) waar waarschijnlijk niet veel fietsers zullen komen. Al met al is het mooie, afwisselende wandeling, ook al door de nieuwe natuurgebieden waar je doorheen loopt en waarvan ik de naam alweer vergeten ben. Dat zal in het voorjaar een prachtige bloemenweelde opleveren, dus dan wil ik deze wandeling zeker nog een keer doen.

Verrassend leuke route naast de deur

Linda Redder, 25-03-2017

Gisteren na de vroege dienst het weekend ingeluid met deze route in Beltrum. De andere Trage Tocht in Beltrum had ik al eens gelopen, deze nog niet. Beltrum ligt voor mij om de hoek (ik kom uit Borculo), maar aan de noordkant was ik nog niet vaak geweest, zo blijkt wel weer. Een hoop 'nieuwe' paden voor mij. Dus ook voor iemand uit de buurt een verrassend, mooie, afwisselende route!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Dute

Mr. Nelissenstraat 16

7156 MD Beltrum

Café Dute

Mr. Nelissenstraat 16

7156 MD Beltrum

Café-restaurant Spilman

Nelissenstraat 21

7156 MA Beltrum

Rustpunt Tokke Wekke

Meenweg 2

7156 NX Beltrum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info