Trage Tocht Bemmel

Strang en Bemmelse Waard

Trage Tocht Bemmel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Bemmel

 • Startadres:

  parkeerplaats Kinkelplein, Bemmel
  Kinkelplein
  6681 AL Bemmel

 • Coördinaten:

  51°53’26” N   5°53’44” E

We maken een mooie wandeling in de Gelderse Poort. Vanuit Bemmel verkennen we het bijzondere uiterwaarden- en rivierenlandschap van de Bemmelse Waard. In de dorpskern van Bemmel lopen we langs het fraaie kasteeltje De Kinkelenburg en over een Zwitsers pad door het park naar de Waaldijk. Onder langs de dijk komen we al snel in de uiterwaarden. De route gaat over smalle paadjes langs plassen, met af en toe flink hoge begroeiing, dus niet voor watjes. We komen bij de Waal en lopen naar de rand van Park Lingezegen, waar de restaurants Zijdewinde of Sprok een mooie pauzegelegenheid bieden. Terug door een struingebied direct langs de Waal met kruidenrijke graslanden en grote grazers. Volgt een flink stuk over de Defensiedijk langs de Waal, een groot zandverwerkingsbedrijf en over een asfaltpad langs een zandplas, maar wel autovrij. Opnieuw volgen we een struinroute langs een plas naar de Waaldijk bij Bemmel. We lopen over gras onder langs de dijk en maken een ommetje door het wielenpark De Ward, net achter de dijk, met schaapskudde. We kruisen de Waaldijk bij het Dijkmagazijn, tevens een bezoekers- en educatiecentrum. Nog even onder langs de Waaldijk en voorbij de 12e eeuwse hervormde kerk met fraaie toren keren we weer terug naar het centrum van Bemmel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lekkere zomerwandeling

Jan Willem Rotteveel, 25-08-2019

Lekkere afwisselende wandeling, wel wat veel verhard, maar juist bij de drukke dijkwegen voert de route vaak juist niet op de dijk, maar aan de voet daarvan. Dat is dus een pluspunt.

Wat een pracht

A. Tychon, 14-07-2018

Gisteravond deze wandeling gelopen, wat een pareltje. Lekker struinen en door de ondergaande zon warme kleuren in het landschap. De hoge begroeiing valt reuze mee. Zou geen korte broek aan doen maar je kunt er prima doorheen wandelen en als het dan zo mooi is kun je alleen maar genieten. Fotoverslag op antoonaandewandel.blogspot.com

Bevergebied

Tepas, 28-12-2016

Op 27 december 2016 hebben we deze afwisselende wandeling gemaakt. Een van de mooie dingen die we onderweg zagen waren de vele verse beversporen. Het toetje was de ontdekking van een gigantische beverburcht van zo'n 5 meter doorsnede. Na regen zijn laarzen aan te raden. Veel plezier!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Horeca

Restaurant Zijdewinde

Waaldijk 28

6681 KJ Bemmel

Restaurant Sprok

Waaldijk 9

6681 KJ Bemmel / Lent

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info