Trage Tocht Berg en Dal

Filosofendal, Elyzeese velden en Meiberg

Trage Tocht Berg en Dal
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Berg en Dal

 • Startadres:

  pretpark Tivoli
  Oude Kleefsebaan 116
  6571 BK Berg en Dal

 • Coördinaten:

  51°49’3” N   5°55’31” E

We wandelen vanuit Berg en Dal over de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Tegenover park Tivoli lopen we direct de loofbossen in met hoge heuvels en diepe dalen. In het Filosofendal stroomt een bronbeekje dat het Wylerbergmeer voorziet van heel zuiver water. Na wat gekronkel over smalle voetpaadjes door de bebouwing van Beek komen we in het landgoed Heerlijkheid Beek. De route brengt ons langs glooiende akkers, die ook wel de Elyzeese Velden worden genoemd. Vanaf de rand van de Boterberg hebben we bij helder weer verre uitzichten over de Ooijpolder. Op het tweede deel van deze wandeling lopen we door het bos langs de rand van de Heilig Land Stichting en het Orientalis museum. We maken een stevige klim naar de Meiberg die op 90 meter en van de hoogste punten is in de omgeving. Het laatste stuk wandelen we over de glooiende velden van landgoed Holthurnsche Hof, tegenwoordig een Hampshire Hotel, terug naar Tivoli. Langs of dichtbij de route bevinden zich het Orientalis Museum en het Afrikamuseum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Berg en Dal

Suzanne Oosterkamp, 18-10-2020

Met mijn verjaardag jullie leuke boekje gekregen en vandaag de eerste tocht gelopen. Prachtig! Wegens tijdgebrek (trage ochtend ?) zijn we vanaf de Stollenbergweg in Berg en Dal rechtstreeks terug gelopen naar Tivoli. Ik heb net de gelopen route ingetekend op Osmand, en dan kom ik op 10 km. Volgens jullie kaartje hebben we maar de halve route gelopen, de hele route zou 12 km zijn. Lijkt me sterk dat die 12 km dan klopt. Maar nogmaals, erg mooi!

Trage Tocht Berg en Dal

Hielke Bijsma, 02-07-2020

Vandaag (02-07-2020) de Trage Tocht Berg en Dal gewandeld. We waren een aantal dagen in hotel Val Monte in Berg en Dal. Daar zijn we ook gestart. Eerst over de schitterende dalende en stijgende wandelpaden in de hellingbossen, daarna op het hoger gedeelte door de bossen en langs graanvelden, velden met klaprozen en wijngaard. Veel variatie en nog een paar klimmetjes. Daarna weer naar de hellingbossen over schitterende wandelpaden. Gisteren hebben we de N70 gewandeld, die alleen maar over wandelpaden in het hellingbos gaat. Ook een aanrader. Met vriendelijke groeten, Hielke Bijsma.

Een favoriet

Michiel Hanswijk, 09-10-2019

Alweer een tijdje geleden dat ik deze gelopen heb, maar dit is toch wel één van mijn favoriete routes die ik tot nu toe in Nederland gelopen heb. Prachtige kennismaking met het variërende landschap rondom Nijmegen. Wellicht komend weekend een tweede ronde!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Pannenkoekenrestaurant De Heksendans

Oude Kleefsebaan 425

6572 AZ Berg en Dal

Brasserie - landgoedhotel Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48A

6571 CK Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info