Trage Tocht Berg en Dal

Filosofendal, Elyzeese velden en Meiberg

Trage Tocht Berg en Dal
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Berg en Dal

 • Startadres:

  pretpark Tivoli
  Oude Kleefsebaan 116
  6571 BK Berg en Dal

 • Coördinaten:

  51°49’3” N   5°55’31” E

We wandelen vanuit Berg en Dal over de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Tegenover park Tivoli lopen we direct de loofbossen in met hoge heuvels en diepe dalen. In het Filosofendal stroomt een bronbeekje dat het Wylerbergmeer voorziet van heel zuiver water. Na wat gekronkel over smalle voetpaadjes door de bebouwing van Beek komen we in het landgoed Heerlijkheid Beek. De route brengt ons langs glooiende akkers, die ook wel de Elyzeese Velden worden genoemd. Vanaf de rand van de Boterberg hebben we bij helder weer verre uitzichten over de Ooijpolder. Op het tweede deel van deze wandeling lopen we door het bos langs de rand van de Heilig Land Stichting en het Orientalis museum. We maken een stevige klim naar de Meiberg die op 90 meter en van de hoogste punten is in de omgeving. Het laatste stuk wandelen we over de glooiende velden van landgoed Holthurnsche Hof, tegenwoordig een Hampshire Hotel, terug naar Tivoli. Langs of dichtbij de route bevinden zich het Orientalis Museum en het Afrikamuseum.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Berg en Dal

Rob Wolfs, 13-03-2019

Deze wandeling is in het veld gecontroleerd. De routebeschrijving is weer actueel.

Prachtige tocht

Yolanda, 15-01-2018

Zondag bij mistig weer deze prachtige tocht gelopen. Hij was prachtig, inderdaad af en toe zwaar, vooral door de trappen met hoge treden waar je af moet maar ik vond het meevallen. Wat een geweldige omgeving! Een aanrader is wel om bergstokken mee te nemen. We liepen hem op GPS (etrex20) maar af en toe was het vaag, waarschijnlijk door het hoogteverschil. We hebben van de wandeling genoten!

Het lijkt wel buitenland!

Arlette Boog, 16-08-2017

Vergis je niet in deze 12 kilometer want met het vele klimmen en dalen is dit conditioneel een pittige tocht. Goed voor sterke knieën en hamstrings! Ik vind op deze zonnige zondag in de zomervakantie nog net één vrije parkeerplaats tegenover het attractiepark en drink een cappuccino op het terras van het pannenkoeken-restaurant (op zondag open vanaf 10 uur) voordat ik aan m'n tocht begin. Ik was voorbereid op veel mede-wandelaars en dat blijkt ook het geval. Het mooie Rijk van Nijmegen met de bergachtige bosomgeving en de wijde vergezichten met glooiende velden is populair onder wandelaars. De tocht volgt deels het beroemde N70 traject en sommige paadjes wijken daar weer vanaf en bieden iets nieuws. Onderweg vind ik een heleboel bankjes om op adem te komen en al het moois op me te laten inwerken. De zon schijnt, het landschap is schitterend en iedereen groet elkaar vriendelijk. Wat een leuke dag! Routebeschrijving, app en GPS track uitstekend. Aanrader!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie - landgoedhotel Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48A

6571 CK Berg en Dal

Pannenkoekenrestaurant De Heksendans

Oude Kleefsebaan 425

6572 AZ Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info