Trage Tocht Bredevoort

Haart en Miste

Trage Tocht Bredevoort
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Bredevoort

 • Startadres:

  woonzorgcentrum Sint Bernardus
  't Zand 23
  7126 BG Bredevoort

 • Coördinaten:

  51°56’37” N   6°37’3” E

We wandelen vanuit het boekenstadje Bredevoort door een landelijke omgeving met veel boerderijen. Het landschap is hier aangenaam gestoffeerd met bosjes, bomenlanen en beekjes. De route gaat grotendeels over onverharde paden en wegen. Op het laatste deel van de tocht lopen we over een grasdijk langs de Boven Slinge terug naar Bredevoort. Het stadje is gegroeid bij een kasteel dat in de 12e eeuw is gebouwd om controle te houden over een doorgang door de toenmalige moerassen. Op het plaveisel van 't Zand is de vorm van de vesting uitgebeeld. De vesting werd diverse keren veroverd en kwam in 1612 in handen van het Huis van Oranje Nassau. Het kasteel en een groot deel van de vesting werden in 1646 verwoest door een brand. De geschiedenis van Bredevoort Boekenstad begon met een krantenartikel. In mei 1992 stond in de Volkskrant een artikel over het boekenstadje Hay-on-Wye in Wales. In Bredevoort stond op dat moment een aantal panden al jaren leeg. Bredevoort bleek perfect aan de voorwaarden voor een Boekenstad te voldoen. Tegenwoordig zijn er ruim twintig tweedehands en antiquarische boekwinkeltjes en jaarlijks wordt een aantal grote boekenmarkten georganiseerd.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Bredevoort

Rob Wolfs, 28-05-2020

Bedankt voor onderstaande reacties. Bij een volgende controle zullen we kijken hoe we de route bij De Twee Bruggen kunnen aanpassen. Ik heb de route tussen 6 en 7 op basis van de voorgaande reacties vanachter mijn bureau aangepast. Als de beschrijving niet duidelijk is, hoor ik dat graag.

Prachtige en afwisselende tocht

Wilma en Henri, 27-05-2020

Evenals Leo en Willy konden wij ook op de camping De Twee Bruggen ( punt 10)het hek niet vinden om op het graspad naast de Slinge te komen. Op de camping zijn de wegen wat verlegd leek het wel. Wij zijn terug gegaan en hebben het fietspad aan de andere kant van de Slinge gevolgd richting Bredevoort. En bij punt 6 werden wij door een bewoner aangesproken dat de weg langs de boerderij gesloten was voor wandelaars. Ook wij hebben een mooi ommetje gemaakt en de route weer opgepakt op de Bosweg, even voor de Y splitsing rechts aan houden en de Bosweg vervolgen. We hebben genoten van de vele mooie zandwegen met kleine fietspaden ernaast. Bijna geen verharde weg. Echt een mooie tocht.

Mooi en afwisselend

Leo en Willy, 15-05-2020

Tijdens onze vakantie in Winterswijk hebben wij Donderdag 14 mei deze mooie, afwisselende en rustige wandeling gemaakt. Goede beschrijving. De laatste versie is van 2014 en stellen enkele verbeterpunten voor. Gestart bij De Schoppe (blokje 9 routebeschrijving) waar wij de indruk kregen dat vanaf regel 3 t/m 6 de situatie op het terrein is veranderd. Waarschijnlijk is de weg verlegd, in ieder geval opnieuw bestraat want het zag er nieuw uit. Het kan natuurlijk dat wij in de fout zijn gegaan en verkeerd gelopen. Uiteindelijk zijn we wel op de grasdijk langs de Slinge gekomen na bij de Lodge tenten over een doorlopend gaashek te zijn geklommen. Op de dijk 2x over een houten hek. Tekstblokje 6, regel 3: toen we hier de route volgden volgens de beschrijving werden we door een bewoner teruggeroepen. De mensen van de boerderij vinden het niet zo leuk als wandelaars over het erf lopen en ook vanwege de honden. Mevrouw adviseert ons een andere, iets langere route (ook mooier) te nemen die later weer op de oorspronkelijke route uitkomt. Ons voorstel wijziging regel 3 t/m 5: Even daarna op Y-splitsing rechtdoor pad volgen, steeds links aanhouden. Je komt uiteindelijk langs de boerderij (van begin regel 6) aan je rechterhand en volgt het halfverhard karrenspoor. Genoten van de rust, voorjaarsbloemen en vogels.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info