Trage Tocht Broekland

Stapelhaarspad, Grote Vloedgraven en Neppelerbroek

Trage Tocht Broekland
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Broekland (Ov)

 • Startadres:

  Heilige Marcellinus Kerk
  Van Dongenstraat 10
  8107 AG Broekland

 • Coördinaten:

  52°21’46” N   6°11’59” E

We maken een mooie wandeling in Salland over boerenland, door kleine bosjes en een flink stuk langs een wetering. We verlaten Broekland, een kerkdorp in de gemeente Raalte met ongeveer 1000 inwoners, alweer snel. We lopen over het Stapelhaarspad, een voormalig kerkenpad, tussen de weilanden en akkers. De route vervolgt door en langs de randen van landgoed Lankhorst, een bosgebied dat eigendom is van Stichting IJssellandschap. Hierna volgen we enkele kilometers lang het graspad langs de Grote Vloedgraven. In het open land zien we de witte en blauwe reiger, ganzen en wilde zwanen. We lopen weer in noordelijke richting om het dorp Wesepe heen, over een prachtig paadje langs de rand van de Weseperenk en over brede zandpaden richting de Haarbelten. Na het oversteken van de N348 gaat de tocht verder over asfalt naar het landgoed Neppelenbroek. De wandeling over dit afwisselende landgoed is een mooie afsluiting.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Erik Walsmit, 12-05-2020

Ik had al een reactie geplaatst zonet, maar was vergeten sterren toe te kennen. Hierbij alsnog.

Prachtige tocht

Erik Walsmit, 12-05-2020

Wij hebben deze wandeling op 7 mei 2020 gelopen. Het was een prachtig zonnige dag. De wandeling alleen op de GPS en Viewranger (kan ik iedereen aanraden) gelopen en dat ging prima. De tocht volgt grotendeels de paden van het Wandelnetwerk, dus je loopt niet snel verkeerd. In mei en na een droge periode is het pad langs de Grote Vloedgraven, zelfs met korte broek, goed te lopen, je volgt gewoon het water. Prachtig moerassig gebied overigens. Waterdichte schoenen zijn wel aan te bevelen. De wandeling staat aangegeven als 17 km, maar ik kwam uit op 16 km.

Fijne tocht

Lineke, 06-07-2019

Wat een fijne tocht is dit. Afwisselend landschap en mooi weer maakte deze tocht tot een feestje, alhoewel de tocht op 1 punt echt een jungle-tocht werd. De in de tekst genoemde banketbakkerij (ong halverwege) is echt een aanrader: lekkere koffie en dito gebak.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Hoppe

van Dongenstraat 9

8107 AD Broekland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info