Trage Tocht Broekland

Stapelhaarspad, Grote Vloedgraven en Neppelerbroek

Trage Tocht Broekland
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Broekland (Ov)

 • Startadres:

  Heilige Marcellinus Kerk
  Van Dongenstraat 10
  8107 AG Broekland

 • Coördinaten:

  52°21’46” N   6°11’59” E

We maken een mooie wandeling in Salland over boerenland, door kleine bosjes en een flink stuk langs een wetering. We verlaten Broekland, een kerkdorp in de gemeente Raalte met ongeveer 1000 inwoners, alweer snel. We lopen over het Stapelhaarspad, een voormalig kerkenpad, tussen de weilanden en akkers. De route vervolgt door en langs de randen van landgoed Lankhorst, een bosgebied dat eigendom is van Stichting IJssellandschap. Hierna volgen we enkele kilometers lang het graspad langs de Grote Vloedgraven. In het open land zien we de witte en blauwe reiger, ganzen en wilde zwanen. We lopen weer in noordelijke richting om het dorp Wesepe heen, over een prachtig paadje langs de rand van de Weseperenk en over brede zandpaden richting de Haarbelten. Na het oversteken van de N348 gaat de tocht verder over asfalt naar het landgoed Neppelenbroek. De wandeling over dit afwisselende landgoed is een mooie afsluiting.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 06-08-2020

Bedankt Marijke. Inderdaad vreemd. Wie weet, is dit nieuw....Ik hoor graag van volgende wandelaars wat hun ervaringen zijn.

Vreemd

Marijke Claus, 05-08-2020

Vreemd... blijf ik het wel vinden. Het stuk ruige natuur was nu niet te nat om te lopen, echter er was toch echt een sloot van rechts die uitmondde in de Vloedgraven in mijn beleving..

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 05-08-2020

Bedankt voor je reactie, Marijke. Er is langs de Vloedgraven geen zijtak. Het is een ruig en moerassig stuk, waar het soms droog en soms heel nat is. Vandaar dat de wandelaar hiervoor gewoon door kon lopen. Ik ga het dus ook niet uit de beschrijving weghalen. Wandelaars kunnen ter plekke zelf prima de afweging maken wat ze doen. Als het toch niet lukt, kun je gewoon weer teruglopen en alsnog de verharde variant nemen. De Brokkelerweg heb ik gewijzigd n Bokkelerweg.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Hoppe

van Dongenstraat 9

8107 AD Broekland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info