Trage Tocht Broekland

Stapelhaarspad, Grote Vloedgraven en Neppelerbroek

Trage Tocht Broekland
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Broekland (Ov)

 • Startadres:

  Heilige Marcellinus Kerk
  Van Dongenstraat 10
  8107 AG Broekland

 • Coördinaten:

  52°21’46” N   6°11’59” E

We maken een mooie wandeling in Salland over boerenland, door kleine bosjes en een flink stuk langs een wetering. We verlaten Broekland, een kerkdorp in de gemeente Raalte met ongeveer 1000 inwoners, alweer snel. We lopen over het Stapelhaarspad, een voormalig kerkenpad, tussen de weilanden en akkers. De route vervolgt door en langs de randen van landgoed Lankhorst, een bosgebied dat eigendom is van Stichting IJssellandschap. Hierna volgen we enkele kilometers lang het graspad langs de Grote Vloedgraven. In het open land zien we de witte en blauwe reiger, ganzen en wilde zwanen. We lopen weer in noordelijke richting om het dorp Wesepe heen, over een prachtig paadje langs de rand van de Weseperenk en over brede zandpaden richting de Haarbelten. Na het oversteken van de N348 gaat de tocht verder over asfalt naar het landgoed Neppelenbroek. De wandeling over dit afwisselende landgoed is een mooie afsluiting.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fijne tocht

Lineke, 06-07-2019

Wat een fijne tocht is dit. Afwisselend landschap en mooi weer maakte deze tocht tot een feestje, alhoewel de tocht op 1 punt echt een jungle-tocht werd. De in de tekst genoemde banketbakkerij (ong halverwege) is echt een aanrader: lekkere koffie en dito gebak.

Mooie tocht met natte voetjes

Marco verweijen, 15-09-2018

Leuke tocht door wisselend landschap. Hoewel bijna al paden goed toegankelijk zijn, zijn gedeeltes langs stromen enigszins uitdagend en nat. Geen korte broeken wandeling.

Trage Tocht Broekland weer online

Rob Wolfs, 13-09-2018

Een deel van de route langs de Vloedgraven in de omgeving van Wesepe is aangepast. De route kan nu weer gelopen worden. Hou er wel rekening mee dat sommige stukken langs de Vloedgraven flink ruig en nat kunnen zijn.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Hoppe

van Dongenstraat 9

8107 AD Broekland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info