Trage Tocht Broekland

Stapelhaarspad, Grote Vloedgraven en Neppelerbroek

Trage Tocht Broekland
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Broekland (Ov)

 • Startadres:

  Heilige Marcellinus Kerk
  Van Dongenstraat 10
  8107 AG Broekland

 • Coördinaten:

  52°21’46” N   6°11’59” E

We maken een mooie wandeling in Salland over boerenland, door kleine bosjes en een flink stuk langs een wetering. We verlaten Broekland, een kerkdorp in de gemeente Raalte met ongeveer 1000 inwoners, alweer snel. We lopen over het Stapelhaarspad, een voormalig kerkenpad, tussen de weilanden en akkers. De route vervolgt door en langs de randen van landgoed Lankhorst, een bosgebied dat eigendom is van Stichting IJssellandschap. Hierna volgen we enkele kilometers lang het graspad langs de Grote Vloedgraven. In het open land zien we de witte en blauwe reiger, ganzen en wilde zwanen. We lopen weer in noordelijke richting om het dorp Wesepe heen, over een prachtig paadje langs de rand van de Weseperenk en over brede zandpaden richting de Haarbelten. Na het oversteken van de N348 gaat de tocht verder over asfalt naar het landgoed Neppelenbroek. De wandeling over dit afwisselende landgoed is een mooie afsluiting.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Bijna lente!

Marco, 22-02-2021

Deze prachtige, zeer afwisselde tocht gelopen op deze mooie 'voorjaarsdag' in februari. Veel onbekende verrassende paadjes in dit voor mij bekende gebied. Bij de Vloedgraven bij nader inzien toch maar het alternatief genomen. Het is nu zo drassig daar dat zelfs waterdichte schoenen niet voldoende zijn. Alternatief stukje was echter prima. ...

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 06-08-2020

Bedankt Marijke. Inderdaad vreemd. Wie weet, is dit nieuw....Ik hoor graag van volgende wandelaars wat hun ervaringen zijn.

Vreemd

Marijke Claus, 05-08-2020

Vreemd... blijf ik het wel vinden. Het stuk ruige natuur was nu niet te nat om te lopen, echter er was toch echt een sloot van rechts die uitmondde in de Vloedgraven in mijn beleving..

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Hoppe

van Dongenstraat 9

8107 AD Broekland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info