Trage Tocht Brummen-Dieren

Landgoed Wildbaan, Soerense Broek en Veluwezoom

Trage Tocht Brummen-Dieren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Brummen

 • Startadres:

  station Brummen
  Stationsweg 1
  6971 BX Brummen

 • Coördinaten:

  52°5’26” N   6°8’48” E

We wandelen een variant op de andere Trage Tochten rond Dieren, nu van station naar station. De route loopt van het landgoederenlandschap in het IJsseldal bij Brummen via het Soerense Broek met veel nieuwe natuur naar de Veluwezoom. De Brummense landgoederen met klinkende namen als Den Bosch, Wildbaan en De Kievit bieden een prachtig coulisselandschap met de afwisseling van bos en weilanden. Grote kans dat we hier reeën zien en buizerds horen miauwen. We wandelen in een rustig gebied over veel onverharde bomenlanen. In de Soerense Broek hebben we vergezichten over de verruigde natte graslanden. Na de oversteek van het Apeldoorns Kanaal lopen we even over een fietspad door een woonwijk naar de Veluwezoom. In de rand van de Veluwse bossen zien we Schotse Hooglanders rondstruinen en we lopen over mooie bospaden langs de rand van de Dierense bebouwing naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig!

Martha Rodenburg, 26-05-2018

Wat een mooie wandeling! De weilanden, de broek en de Veluwse bossen, de wijdsheid en de stilte! Echt: Genieten! Een aanrader!

Reactie op Andre2

Rob Wolfs, 20-07-2015

Graag wijs ik er op dat er aansluitend een Trage Tocht loopt van station Dieren naar station Rheden of Velp: Trage Tocht Veluwerand. Vanuit Dieren station ook nog 4 andere Trage Tochten: zie http://www.wandelzoekpagina.nl/dagwandelingen/bron.php?bron=TrageTochten&woord=Dieren. Op mijn website vind je een overzicht van alle Trage Tochten op de Veluwe, als gps-track te downloaden: http://www.wolfswandelplan.nl/netwerken.php.

Mooie wandeling

Andre2, 20-07-2015

Dit is een prachtige wandeling. Omdat de wandeling wat kort voor mij was, heb ik de wandeling gelopen tot onder punt 4 'iets meebuigen naar rechts'. Vervolgens ben ik overgestoken op de kruising (waar de routebeschrijving zegt dat je LA moet gaan aan het einde van het pad) en de blauwe route in tegenovergestelde richting gelopen tot een kruising gelegen in een dal (je hebt dan inmiddelels een fietspad overgestoken en direct daarna schuin RA aangehouden). Op de kruising in het dal dan RA. Dan helemaal doorgelopen (je loopt dan ten westen van paddestoel 20021 in de Weversbergen). Ik heb steeds de brede laan gehouden die langzaamaan steeds naar links wat buigt. Vervolgens kom je vanzelf op de paarse route en daarna de rood/witte markering van de NS wandeling aangehouden. Je komt dan op de Posbank. Vandaar de hei nemend naar beneden en je komt bijna vanzelf bij het Station Rheden. De wandeling is dan ca 20 km. Zo nog mooier dan de befaamde NS wandeling Dieren-Rheden aangezien je nu het prachtige gebied van de Trage Tocht als begin hebt en zo een super afwisselende wandeling hebt. Het gebied van de Weversbergen kent de mooiste bospaden van Nederland!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info