Trage Tocht Cromvoirt

Zandleij en Helvoirtse Heide

Trage Tocht Cromvoirt
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Cromvoirt

 • Startadres:

  St. Lambertuskerk, Cromvoirt
  Kerkweg 53
  5266 BA Cromvoirt

 • Coördinaten:

  51°39’43” N   5°13’59” E

We maken een onvervalste wandeling op de rand van bos en boerenland rond het Brabantse dorp Cromvoirt, net onder de rook van den Bosch. Cromvoirt ligt op de overgang van de hoger gelegen, droge zandgronden naar het lage, natte Maasdal. De wandeling voert voor een belangrijk deel over de uitlopers en langs de randen van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. In de bossen zijn de lage stuifheuvels goed te herkennen. Halverwege de route maken we tijd voor een pauze bij pannenkoekenhuis De Helvoirtse Heide. We vervolgen onze tocht een stukje boven langs het Afwateringskanaal. Op het volgende deel van de route wandelen we over de bijzondere Cromvoirtse dijk, die hier ooit werd aangelegd om de akkers rond het dorp te beschermen tegen overstromingen van de Maas. Nu een prachtig (wandel)lint in het landschap. In een omtrekkende beweging keren we over rustige zandpaden terug naar Cromvoirt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Genieten

Fred Den Hertog, 17-09-2020

Een hele mooie afwisselende wandelroute. Wij liepen de route vanaf Hotel Guldenberg. Een mooie locatie om te starten en te overnachten. Vandaar naar punt tussen 2 en 3 gelopen vanaf knooppunt 13 naar 14. Je wandelt dan ongeveer 2 kilometer extra. Onderweg veel bankjes en in het laatste stuk van 5 aan je rechterzijde zie je enkele pijpen van een dassenburcht.

TT Cromvoirt

Rob Wolfs, 28-06-2020

Deze tocht vandaag gecontroleerd. Routebeschrijving is bijgewerkt en nu weer actueel.

Golfbaan

Ruud, 18-05-2018

Het karakter van de Cromvoirtse dijk in het vijfde deel van de wandeling is ernstig veranderd door de aanleg van een grote golfbaan waar je nu langs en tussendoor loopt. Ze zijn daar nu ook volop met graafmachines bezig.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenhuis De Helvoirtse Heide

Margrietweg 9

5268 LW Helvoirt

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info