Trage Tocht Dalfsen Hessum

Landgoederen Hessum, Vilsteren en Rechteren

Trage Tocht Dalfsen Hessum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Hessum

 • Startadres:

  café-restaurant Madrid
  Tolhuisweg 5
  7722 HS Dalfsen

 • Coördinaten:

  52°30’15” N   6°19’14” E

We maken vanuit de buurtschap Hessum bij Dalfsen een heerlijk rustige wandeling door de bossen van de landgoederen Vilsteren en Rechteren. Aan het begin van de route komen we langs het statige Huize Hessum. Het huis is gebouwd in 1830 en wordt al vier generaties bewoond door de familie Von Martels. Afwisselend door bos en tussen de velden bereiken we het Vilsterse Veld, een groot heidegebied met opvallend veel dopheide. Hier graast een kudde Veluwse heideschapen. We wandelen door het licht heuvelachtige bos De Stikke naar de rand van het boerenland. De route vervolgt door de bossen van Rechteren naar de fraaie Schaapskooi. Via een mooie lange eikenlaan tussen de akkers komen we weer in de bossen van het Hessumse Veld. Het laatste deel van de wandeling gaat over de Venneweg door boerenland terug naar Hessum.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Janny

Rob Wolfs, 21-09-2020

Janny, bedankt voor de aanvullingen!

Mooie route

Janny Achterkamp-Renkema, 20-09-2020

Vandaag deze route weer eens gelopen, en we hebben weer genoten. Zelfs 3 mierenhopen gezien onderweg! En die zie je niet zoveel meer. Twee opmerkingen bij punt 5, regel 4: na 'over een aarden dam' kan nu staan 'Nu neem je het 2e pad naar links'. Verderop in regel 7: i.p.v. driesprong moet daar nu staan viersprong. (Situatie is misschien gewijzigd, want het is toch echt een viersprong). Beide opmerkingen komen ook overeen met de wandelkaart. Hartelijke groeten, henk & janny achterkamp-renkema

Reactie op Jan Bos

Rob Wolfs, 04-11-2019

Bedankt voor je reactie. Vermoedelijk heb je met een oude uitgeprinte versie gelopen, want dat tweede pad is al aangepast. Onder twee staat twee keer een bordje. Welke bedoel je?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Madrid

Tolhuisweg 5

7722 HS Dalfsen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info