Trage Tocht De Haere

De Haere en 't Nijendal

Trage Tocht De Haere
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Olst

 • Startadres:

  parkeerplaats De Haereweg
  Haereweg
  8121 PJ Olst

 • Coördinaten:

  52°18’21” N   6°6’36” E

Deze wandeling staat in mijn persoonlijke toptien: de ultieme beleving van wandelen op de rand van bos en boerenland. We lopen in de prachtige groene omgeving van diverse landgoederen in het IJsseldal, even ten noorden van Deventer. Havezate De Haere, kasteel Groot Hoenlo en landhuis Spykerbosch zijn evenzovele cultuurhistorische getuigen van de vroegere rijkdom in deze streek. De IJssellinie heeft op landgoed De Haere ook zijn nodige sporen nagelaten. De havezate en het landgoed zijn eigendom van Stichting IJssellandschap. Landgoed ’t Nijendal is sinds 1975 in handen van Staatsbosbeheer. Het landschap is kleinschalig en coulisse-achtig. De Zandwetering die door het landgoed stroomt geeft een extra bijzonder karakter aan de omgeving. De oevers zijn verbreed en er is een nevengeul gegraven. Op de akkers in ’t Nijendal worden granen verbouwd. In het Hanzebos komt een ruig landschappelijk bos met een open karakter. Veel smalle voetpaden langs de bosranden zijn een kroon op deze wandeling.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kleine uitbreiding tocht De Haere

Frank galesloot, 03-02-2020

Voor degenen die nog niet genoeg hebben aan 14 km of het asfaltstuk willen verminderen: aangekomen bij de verbindingsweg landhuis De Haere spoorovergang kun je oversteken en je neemt een verhard pad dat linksaf buigt een onbewaakte spoorovergang over, dan na pm 30 meter linksaf het bospad in, doorlopen tot een bankje en vervolgens langs weiland en evenwijdig aan spoor loop je door tot een toegangshek, dan ga je door en dan kom je aan andere kant spoor uit op Puinweg.

TT De Haere

Rob Wolfs, 12-11-2019

Trage Tocht De Haere is gecontroleerd en op kleine onderdelen aangepast. Nu iets meer onverhard. Tekst en kaarten zijn bijgewerkt en nu weer actueel. Met dank aan Max Schurink.

TT De Haere

Rob Wolfs, 16-02-2019

We gaan de route binnenkort weer eens controleren....

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Ruimzicht

Eikelhofweg 9

8121 CV Boskamp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info