Trage Tocht De Haere

De Haere en 't Nijendal

Trage Tocht De Haere
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Olst

 • Startadres:

  parkeerplaats De Haereweg
  Haereweg
  8121 PJ Olst

 • Coördinaten:

  52°18’21” N   6°6’36” E

Deze wandeling staat in mijn persoonlijke toptien: de ultieme beleving van wandelen op de rand van bos en boerenland. We lopen in de prachtige groene omgeving van diverse landgoederen in het IJsseldal, even ten noorden van Deventer. Havezate De Haere, kasteel Groot Hoenlo en landhuis Spykerbosch zijn evenzovele cultuurhistorische getuigen van de vroegere rijkdom in deze streek. De IJssellinie heeft op landgoed De Haere ook zijn nodige sporen nagelaten. De havezate en het landgoed zijn eigendom van Stichting IJssellandschap. Landgoed ’t Nijendal is sinds 1975 in handen van Staatsbosbeheer. Het landschap is kleinschalig en coulisse-achtig. De Zandwetering die door het landgoed stroomt geeft een extra bijzonder karakter aan de omgeving. De oevers zijn verbreed en er is een nevengeul gegraven. Op de akkers in ’t Nijendal worden granen verbouwd. In het Hanzebos komt een ruig landschappelijk bos met een open karakter. Veel smalle voetpaden langs de bosranden zijn een kroon op deze wandeling.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie opPaul Teunissen

Rob Wolfs, 28-10-2020

Bedankt voor je reactie. Willen volgende wandelaars hier laten weten of onder tekstblokje 2 na de Zandwetering bij de boerderij het pad naar rechts inderdaad afgesloten is en hoe het precies zit met een alternatief?

Trage tocht de Hare

Paul Teunissen, 26-10-2020

Vandaag een heel mooi stukje Nederland gezien om te wandelen. Echter na de Zandwetering bij boerderij nr 3 en 'rechts'..is de weg en het draaihek afgesloten. Wel zo aardig is dat er rechts een alternatieve route is gemaakt met hek en blauwe paaltjes om te volgen. Helaas dan wel rechtdoor door het bos langs de koeien gelopen, maar kwam dan ook op de Holtermansdijk uit. Verder bij de Molenweg is na het oversteken het 'kronkelpaadje' verder moeilijk te volgen omdat het rode paaltje weg is en de route ook aardig vol met herfstbladeren ligt. Kwam uiteindelijk toch weer uit bij 5: de Lange Dijk bij parkeerplaatsje en slagboom om de route te vervolgen.

Ook in onze persoonlijke top tien

Gerrit-Jan van den Berg, 25-09-2020

Deze wandeling laat inderdaad de mooie kanten zien van de randen van bos en boerenland. Een aantal statige landgoederen maken het geheel compleet. Een stevige hoeveelheid water zo her en der maakt het tot een van de mooiere in dit deel van Nederland. Voor de navigatierijders onder ons. De Haereweg (het startpunt) ligt in Olst. Langs de dijk zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen. Het hotel / restaurant Gaia iets meer richting Deventer is een absolute aanrader met haar vintage interieur en vega kaart.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Horeca

Café-restaurant Ruimzicht

Eikelhofweg 9

8121 CV Boskamp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info