Trage Tocht De Hoge Veluwe

Otterlose Zand en De Plijmen

Trage Tocht De Hoge Veluwe
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Otterlo

 • Startadres:

  Nationale Park De Hoge Veluwe, ingang Otterlo
  Houtkampweg 9
  6731 AV Otterlo

 • Coördinaten:

  52°6’12” N   5°47’10” E

We wandelen vanuit de ingang Otterlo over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is uniek door de combinatie van natuur en cultuur. Het uitgestrekte natuurgebied bestaat voor ongeveer de helft uit naald- en loofbos en voor de andere helft uit open terrein: heidevelden, ruige grasvlakten, moeras, ven en stuifzand. In het park leven veel reeën, vossen, wilde zwijnen, edelherten, moeflons en dassen. We gaan over het Otterlose Zand richting Jachthuis Sint Hubertus. De zandpaden zijn hier mul, dus het is redelijk zwaar lopen. Over een lang en heuvelachtig slingerpad vervolgen we naar het Museonder en de Koperen Kop. In het Museonder duiken we zelf onder de grond en maken we kennis met wat er onder het aardoppervlak te zien is, zoals het wortelstelsel van een beuk. We lopen langs de rand van het Pampelse Zand en een rustgebied voor het wild. Het laatste deel van de route gaat door het mooie eikenbos De Plijmen terug naar de ingang Otterlo. En wie er onderweg geen zin meer in heeft, kan op diverse plekken een witte fiets pakken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Punt 5 van de wandeling

Marij S, 22-10-2018

Zondag 21 oktober deze mooie wandeling gelopen. Het is wel druk op de stukken van de route langs de fietspaden. Daarbij was het ook herfstvakantie! Bij punt 5. zijn er wat wijzigingen: het wildrooster bestaat niet meer, het rooster is afgedekt met klinkers. En de klaphekjes zijn verdwenen. De nummers van de paaltjes kloppen nu wel.

TT De Hoge Veluwe

Rob Wolfs, 07-02-2018

De route is gecontroleerd. De nummers van de paaltjes zijn aangepast. De routebeschrijving is nu weer up-to-date.

Reactie op Esther Vink

Rob Wolfs, 21-01-2018

Beste Esther, ik neem aan dat je de waarschuwing onder jouw reactie niet gelezen hebt. Daar staat dat de nummers inderdaad aangepast waren en adviseerde ik om niet zonder kaart te lopen. Blijft vervelend dat je daardoor de weg kwijt bent geraakt. Maar al met al weer op het goede spoor gekomen en toch nog genoten.. Ik ga de beschrijving binnenkort aanpassen en zal dat hier melden als het klaar is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Waldhoorn

Dorpsstraat 2

6731 AT Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info