Trage Tocht De Steeg

Veluwezoom en Havikerwaard

Trage Tocht De Steeg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  De Steeg

 • Startadres:

  kasteel Middachten
  Smidsallee 18
  6994 BJ De Steeg

 • Coördinaten:

  52°1’8” N   6°3’58” E

We maken een afwisselende tocht met twee verschillende gezichten: de heuvels van de Veluwezoom op en we dalen weer af naar de uiterwaarden van het IJsseldal. Voor of na de wandeling is er nog alle gelegenheid om de tuinen van Kasteel Middachten te bezoeken of om een rondje om het kasteel te maken. De eerste helft van de route lopen we door de glooiende loofbossen van het Nationaal Park Veluwezoom naar de Rouwenberg, waar ooit een jachthuis van de Oranjes lag. We kruisen de Lappendeken, van oudsher een aaneenschakeling van akkers die bij de bevolking van De Steeg in gebruik waren. Langzaam dalen we af naar de imposante Middachterallee en via landgoed Middachten komen we in het meer open gebied van het IJsseldal. In de Havikerwaard vervolgt de route over graslanden en langs sloten, maar ook over graspaden door populierenbosjes. Het is een gevarieerd landschap met weilanden en akkers, omzoomd door hagen, struweel en knotbomen. Als toegift lopen we nog een stukje pal langs de IJssel. Terug naar De Steeg passeren we diverse boerderijen en woonhuizen die bij landgoed Middachten horen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT De Steeg klaphekje

Rob Wolfs, 23-08-2019

Ik ben voor een controle van een andere route hier weer langs gekomen. Het klaphekje is er nog steeds gewoon.

Reactie op Hans Leenders

Rob Wolfs, 19-08-2019

Beste Hans, bedankt voor je reactie. Dat lijkt me, eerlijk gezegd, toch niet zo moeilijk. Vermoedelijk is het klaphekje onlangs vervangen door een gewoon hek. Ik begrijp niet dat je daardoor zo hopeloos fout kunt lopen. Er staan in de tekst voldoende aanwijzingen dicht in de buurt, waar je op terug kunt vallen. Bovendien kun je het simpele kaartje in de pdf gebruiken. Maar beter nog een topokaart van Wandelzoekpagina of kosteloos de gpx-track in je mobiel zetten. Of je abonneren op Wandelzapp, dan kun je ook nooit meer verdwalen.

Punt 3 klopt niet

Hans Leenders, 16-08-2019

Na veerooster rechts metalen klaphek. Hier zagen wij alleen een metalen veehek. Konden vanaf hier de route niet meer volgen en hebben toen de weg helemaal vervolgt naar Caralinahoeve. Daar het pad naar rechts genomen door het weiland en aan het eind hek door en dan het brede pad helemaal blijven volgen tot de spoorwegovergang. Hier weer de route opgepakt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Cafetaria De Linde

Hoofdstraat 124a

6994 AK De Steeg

Restaurant Het Wapen van Athlone

Hoofdstraat 19

6994 AC De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info