Trage Tocht De Steeg

Veluwezoom en Havikerwaard

Trage Tocht De Steeg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  De Steeg

 • Startadres:

  kasteel Middachten
  Smidsallee 18
  6994 BJ De Steeg

 • Coördinaten:

  52°1’8” N   6°3’58” E

We maken een afwisselende tocht met twee verschillende gezichten: de heuvels van de Veluwezoom op en we dalen weer af naar de uiterwaarden van het IJsseldal. Voor of na de wandeling is er nog alle gelegenheid om de tuinen van Kasteel Middachten te bezoeken of om een rondje om het kasteel te maken. De eerste helft van de route lopen we door de glooiende loofbossen van het Nationaal Park Veluwezoom naar de Rouwenberg, waar ooit een jachthuis van de Oranjes lag. We kruisen de Lappendeken, van oudsher een aaneenschakeling van akkers die bij de bevolking van De Steeg in gebruik waren. Langzaam dalen we af naar de imposante Middachterallee en via landgoed Middachten komen we in het meer open gebied van het IJsseldal. In de Havikerwaard vervolgt de route over graslanden en langs sloten, maar ook over graspaden door populierenbosjes. Het is een gevarieerd landschap met weilanden en akkers, omzoomd door hagen, struweel en knotbomen. Als toegift lopen we nog een stukje pal langs de IJssel. Terug naar De Steeg passeren we diverse boerderijen en woonhuizen die bij landgoed Middachten horen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwisselende tocht

Fred van Deelen, 04-04-2019

Het is een mooie route met een groot contrast tussen de heuvelachtige en beboste Veluwe en het vlakke land van de Havikerwaard. De aangepaste route gaat nu over een mooie landweg door het landgoed met goed onderhouden boerderijtjes, een aanwinst! Een reminder: download de beschrijving en de kaart van deze site, want de route in het boekje is aangepast, zie opmerking van Rob Wolfs. En dan houd je je gids ook mooi...

TT De Steeg

Rob Wolfs, 28-03-2019

De route is aangepast in verband met een afgesloten spoorwegovergang. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Onbeveiligde spoorwegovergang

Marion Buys, 26-03-2019

Deze mooie afwisselende wandeling 26 maart 2019 gelopen. Ongeveer halverwege moet een onbeveiligde spoorwegovergang overgestoken worden. Deze bleek afgesloten met een hek waaraan een papier hing met de tekst dat deze spoorwegovergang gesloten is. We zijn het hek aan weerszijden ervan afgelopen en zo illegaal overgestoken. Van weerszijden kwamen treinen met hoge snelheid aan. Ik hoop niet dat we de conducteurs angst hebben bezorgd. Want de reden van de afsluiting is duidelijk. Het betekent dat de route aangepast moet worden?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Cafetaria De Linde

Hoofdstraat 124a

6994 AK De Steeg

Restaurant Het Wapen van Athlone

Hoofdstraat 19

6994 AC De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info