Trage Tocht De Steeg

Landgoed Rhederoord, Veluwezoom en Havikerwaard

Trage Tocht De Steeg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  De Steeg

 • Startadres:

  kasteel Middachten
  Smidsallee 18
  6994 BJ De Steeg

 • Coördinaten:

  52°1’8” N   6°3’58” E

We maken een afwisselende tocht met twee verschillende gezichten: de heuvels van de Veluwezoom op en we dalen weer af naar de uiterwaarden van het IJsseldal. Voor of na de wandeling is er nog alle gelegenheid om de tuinen van Kasteel Middachten te bezoeken of om een rondje om het kasteel te maken. De eerste helft van de route lopen we over het fraaie landgoed Rhederoord en door de glooiende loofbossen van het Nationaal Park Veluwezoom naar de Rouwenberg, waar ooit een jachthuis van de Oranjes lag. We kruisen de Lappendeken, van oudsher een aaneenschakeling van akkers die bij de bevolking van De Steeg in gebruik waren. Langzaam dalen we af naar de imposante Middachterallee en via landgoed Middachten komen we in het meer open gebied van het IJsseldal. In de Havikerwaard vervolgt de route over graslanden en langs sloten, maar ook over graspaden door populierenbosjes. Het is een gevarieerd landschap met weilanden en akkers, omzoomd door hagen, struweel en knotbomen. Als toegift lopen we nog een stukje pal langs de IJssel. Terug naar De Steeg passeren we diverse boerderijen en woonhuizen die bij landgoed Middachten horen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT De Steeg

Rob Wolfs, 18-11-2020

Vandaag deze wandelroute aangepast, omdat op het eerste deel aan de rand van de Veluwezoom een nieuwe mountainbikeroute was gekomen. Nu vanaf De Steeg over het fraaie landgoed Rhederoord en tot de Rouwenberg over wandelpaden, waar geen mtbroutes lopen. De wandeling is nu 14 km geworden en 85% onverhard. Tekst en kaarten zijn aangepast.

TT De Steeg en snoeiwerk

Rob Wolfs, 09-11-2020

Wat betreft de opmerkingen over de werkzaamheden onder punt 5 in de graslanden van het IJsseldal: dat lijkt me een tijdelijke situatie en ik wil eerst maar even afwachten of volgende wandelaars hierdoor ook in de problemen komen of niet.

TT De Steeg en mountainbikers

Rob Wolfs, 08-11-2020

Toen ik deze Trage Tocht maakte, was er geen mountainbikeroute. Jammer genoeg is hier sinds ongeveer een half jaar een nieuwe mtb-route gemaakt, met alle gevolgen vandien. Nota bene op dit traject loopt ook een route-onderdeel van het wandelnetwerk. Op sommige punten vind ik het ronduit gevaarlijk geworden. Ik ga de route hier zo spoedig mogelijk aanpassen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Restaurant Avalon Wijn en Spijs

Hoofdstraat 21

6994 AC De Steeg

Bakkerij Tom van Otterloo

Hoofdstraat 94

6994 AK De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info