Trage Tocht De Steeg

Veluwezoom en Havikerwaard

Trage Tocht De Steeg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  De Steeg

 • Startadres:

  kasteel Middachten
  Smidsallee 18
  6994 BJ De Steeg

 • Coördinaten:

  52°1’8” N   6°3’58” E

We maken een afwisselende tocht met twee verschillende gezichten: de heuvels van de Veluwezoom op en we dalen weer af naar de uiterwaarden van het IJsseldal. Voor of na de wandeling is er nog alle gelegenheid om de tuinen van Kasteel Middachten te bezoeken of om een rondje om het kasteel te maken. De eerste helft van de route lopen we door de glooiende loofbossen van het Nationaal Park Veluwezoom naar de Rouwenberg, waar ooit een jachthuis van de Oranjes lag. We kruisen de Lappendeken, van oudsher een aaneenschakeling van akkers die bij de bevolking van De Steeg in gebruik waren. Langzaam dalen we af naar de imposante Middachterallee en we komen in het meer open gebied van het IJsseldal. In de Havikerwaard vervolgt de route over graslanden en langs sloten, maar ook over graspaden door populierenbosjes. Het is een gevarieerd landschap met weilanden en akkers, omzoomd door hagen, struweel en knotbomen. Als toegift lopen we nog een stukje pal langs de IJssel. Terug naar De Steeg passeren we diverse boerderijen en woonhuizen die bij landgoed Middachten horen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT De Steeg

Rob Wolfs, 02-03-2018

Bedankt voor je reactie Jan Willem. Het verbaast me dat je er in het bos niet goed uitgekomen bent. Deze wandeling is ook nog niet zo lang geleden voor publicatie in een wandelgids gecheckt. Mijn advies is om naast de tekst ook altijd een goede kaart te gebruiken. De topografische kaarten van alle routes op Wandelzoekpagina zijn voor een kleine jaarlijkse vergoeding te verkrijgen. De gpx-tracks zijn gratis te downloaden en kunnen gemakkelijk in een gps-apparaat of op je smartphone worden geïmporteerd. Daarnaast is er ook nog de optie van Wandelzapp. Helemaal lekker gemakkelijk, kaarten en tekst in een app.

Trage ticht De Steeg

Jan Willem Blom, 25-02-2018

25 februari 2018 deze gelopen. Mooie tocht. Aan het einde van 2 Je komt op een vijfsprong. Het is geen vijfsprong meer, maar een viersprong. Het ruiterpad (eerste pad naar rechts) is (bijna) verdwenen. Begin 3: tot en met hoog klaphek en gaashek klopt het. Daarna volkomen onbegrijpelijk: eerste pad links negeren??? Niet gezien. Y-splitsing niet gezien. Niet gevonden. Op goed geluk naar spoorbaan gelopen. Kwamen niet helemaal goed uit. Stuk door Havikerwaard is prachtig. Veel reeën gezien.

Reactie op Ruudt

Rob Wolfs, 30-10-2017

Beste Ruudt, bedankt voor je reactie. Ik ga daar binnenkort eens in het veld polshoogte nemen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Cafetaria De Linde

Hoofdstraat 124a

6994 AK De Steeg

Restaurant Het Wapen van Athlone

Hoofdstraat 19

6994 AC De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info