Trage Tocht De Wijk

Dunningen, Dickninge en Havixhorst

Trage Tocht De Wijk
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  De Wijk (Dr)

 • Startadres:

  Wieker Meule
  Dorpstraat 65
  7957 AS De Wijk

 • Coördinaten:

  52°40’21” N   6°17’13” E

We maken een prachtige wandeling over landgoederen, bomenlanen en langs statige huizen in het Reestdal rondom De Wijk. We starten midden in het Drentse dorp bij de Wieker Meule en komen al snel op het voormalige landgoed Dunningen. We genieten van de onverharde paden en de uitzichten over het rivierdal. Het kronkelende riviertje de Reest ligt op de grens van de provincies Drenthe en Overijssel en stroomt vanaf Dedemsvaart naar Meppel. We lopen over gras pal langs de Reest naar landgoed Dickninge. Het landgoed bestaat uit akkers en bossen, met het monumentale huis, een boerderij en een gerestaureerde tuinmanswoning. Vooral in het voorjaar, als de stinsenflora bloeit, is het hier een waar lustoord. Tussen de velden lopen we van het landgoed af en via een stukje fietspad lopen we naar De Havixhorst en de Lokkerij. Daar maken we een mooi rondje om het kasteel en langs het ooievaarsstation. De Havixhorst is een havezate met bijgebouwen, tuin, gracht en omliggend bos. De huidige vorm en uitstraling dateert uit 1753. De havezate is drie eeuwen bewoond geweest door het geslacht De Vos van Steenwijk. In dit deel van het Reestdal zien we veel ooievaars en bij de Lokkerij begrijpen we hoe dat komt. We lopen terug over het fietspad en maken nog een leuke slinger tussen de velden op onze terugweg naar De Wijk.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Linda

Rob Wolfs, 24-10-2017

Linda, bedankt voor je complimenten. Die tekstwijziging was er inderdaad bij ingeschoten. Heb ik nu alsnog hersteld.

Prachtige tocht!

L. Redder, 24-10-2017

Op zondag 15 oktober deze fraaie Trage Tocht gelopen. Volgens mij moet de tekst nog worden aangepast, zie de opmerking van Max Schurink hieronder. 'Haalwycherweg' moet inderdaad zijn 'Haalweidigerweg' en het is inderdaad niet aan het eind van de weg linksaf, maar vlak voor het einde van de bebouwde kom links afslaan. Prachtige route. Ook op deze dag de Trage Tocht Oud Avereest gelopen, ook een regelrechte aanrader. Bedankt weer voor de mooie route!

Reactie op Max

Rob Wolfs, 23-07-2017

Dankje Max. Ga het binnenkort aanpassen in de tekst. .

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Havixhorst

Schiphorsterweg 34 - 36

7966 AC De Schiphorst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info