Trage Tocht Delfgauw

Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout

Versiedatum: 18-03-2024

13 KM
Start:

De Schaapskooi, Delft

Details

We maken een verrassende groene wandeling onder de rook van Delft. Over leuke onverharde paden dwars door weilanden, over smalle dijkjes en kades met overal steeds weer water in de buurt. Ook een horecarijke route, want onderweg komen we diverse gelegenheden tegen waar we ons tegoed kunnen doen. We starten het tochtje aan de rand van het recreatiegebied Delftse Hout, maar lopen al snel door de graslanden in de polder naar het buurtschap Klein Delfgauw. De route vervolgt door het krekengebied van het Bieslandse Bos. In het verleden werd hier turf gestoken. Begrazing door runderen houdt het gebied open. Het Bieslandse Bos werd rond 1985 aangelegd voor de houtproductie, maar bestaat tegenwoordig uit een combinatie van kreken, ruigtes, (broek)bossen en open polders. De naam Biesland is te danken aan de biezen die hier ooit veelvuldig groeiden. Aan de rand wordt het in de omgeving van de Dobbeplas weer wat drukker. Het is een geliefde recreatieplas. Na een pauze bij de prachtige stellingmolen Windlust laten we de Dobbeplas achter ons. In natuurgebied Stiltegoed vind je het tegenovergestelde: de landgoedeigenaren presenteren zich als een stukje openlucht klooster, de weidse polder helpt je te verstillen. Na dit intermezzo zoeken we de de paden op langs het water van de Tweemolentjesvaart. We passeren een boerderij en een gemaal en het laatste deel van de wandeling loopt door het recreatiegebied Delftse Hout.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: verschillende stukken van deze route zijn verboden voor honden. Deze route kan niet met hond worden gelopen. Wandelaars-met-hond wordt geadviseerd een route te kiezen op basis van het knooppuntennetwerk.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

route vernieuwd

Rutger Burgers, 18-03-2024

De routecheck van vandaag is tevens gebruikt om de wandeling kritisch onder de loep te nemen. Enkele fietspaden zijn uit de route gehaald en een...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info