Trage Tocht Dieren

Hagenau en Onzalige Bossen

Trage Tocht Dieren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

We maken een stevige boswandeling in het Nationaal Park Veluwezoom. Het eerste deel van de route gaat vooral door de licht heuvelachtige beukenbossen van Hof te Dieren en van Hagenau, in 1911 een van de eerste verwervingen van Natuurmonumenten in deze omgeving. Vervolgens wandelen we door de meer geaccidenteerde dennen- en berkenbossen langs de Fagelsheide en de IJzerbaan. Dan lopen we de Onzalige Bossen in, we komen langs de Haverkist en de Carolinahoeve. De Carolinahoeve werd in 1765 in opdracht van prinses Anna van Hannover gebouwd. Omstreeks 1900 was de boerderij verpacht aan drie broers en een zuster Pruis. De broers werkten op het land en in de bossen. Vrouw Pruis, zoals ze in De Steeg werd genoemd, zorgde voor de huishouding en verkocht toen al pannenkoeken aan de waarschijnlijk schaarse wandelaars. Op het laatste deel van de wandeltocht lopen we over de voor de Veluwezoom zo kenmerkende beukenlanen tussen de Prins Willemberg, ook wel Sterrenberg genoemd (68 m) en de veertiensprong op de Carolinaberg (49 m) .

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Trage Tocht Dieren

Jan Brink, 15-06-2020

Zondag 14 juni 2020 deze mooie wandeling gelopen, over grotendeels onverharde paden. Op enkele plaatsen het pad moeten delen met mountainbikers zonder dat dit tot problemen hoeft te leiden (door de brede paden). Maakten gebruik van de GPS track, alles klopte. De Carolinehoeve was gelukkig open, op het terras in ...

Trage Tocht Dieren

Caroline Berkhof, 08-03-2020

Wat een prachtige tocht is dit toch. De naam 'Onzalige Bossen' intrigeert me al een halve eeuw, maar laat je niet afschrikken, deze tocht is zalig in elk jaargetijde.

TT Dieren

Rob Wolfs, 29-11-2019

Route is bij de Carolinahoeve aangepast in verband met dichtgegooide paden na stormschade. Tekst en kaarten zijn ook aangepast.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

De Carolinahoeve

Carolinahoeve 1

6994 JB De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info