Trage Tocht Dieren

Hagenau en Onzalige Bossen

Trage Tocht Dieren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

We maken een stevige boswandeling in het Nationaal Park Veluwezoom. Het eerste deel van de route gaat vooral door de licht heuvelachtige beukenbossen van Hof te Dieren en van Hagenau, in 1911 een van de eerste verwervingen van Natuurmonumenten in deze omgeving. Vervolgens wandelen we door de meer geaccidenteerde dennen- en berkenbossen langs de Fagelsheide en de IJzerbaan. Dan lopen we de Onzalige Bossen in, we komen langs de Haverkist en de Carolinahoeve. De Carolinahoeve werd in 1765 in opdracht van prinses Anna van Hannover gebouwd. Omstreeks 1900 was de boerderij verpacht aan drie broers en een zuster Pruis. De broers werkten op het land en in de bossen. Vrouw Pruis, zoals ze in De Steeg werd genoemd, zorgde voor de huishouding en verkocht toen al pannenkoeken aan de waarschijnlijk schaarse wandelaars. Op het laatste deel van de wandeltocht lopen we over de voor de Veluwezoom zo kenmerkende beukenlanen tussen de Prins Willemberg, ook wel Sterrenberg genoemd (68 m) en de veertiensprong op de Carolinaberg (49 m) .

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Dieren

Rob Wolfs, 12-04-2018

De route is vandaag gecontroleerd en de beschrijving is flink op de schop genomen. Hopelijk voldoet ie nu weer goed.

TT Dieren

Rob Wolfs, 02-04-2018

Landgoed Twickel en Natuurmonumenten hebben gebieden op de Veluwezoom aan se rand van Dieren uitgeruild. Rasters en klaphekken zijn verplaatst. Ik sluit de route even af tot de route gecontreerd is en de beschrijving is aangepast.

Routebeschrijving

Esther Vink, 02-04-2018

Ik sluit mij zeker aan bij de vorige reactie. Maar er klopt veel meer niet. Punt 2 bij let op- geen hekje. Bij punt 5 is er m.i. geen wildrooster. Dan moet je op gegeven moment doorlopen tot hek/klaphekje- niets van dat alles. Bij punt 6 bij bank neem je 3e pad, moet zijn 4e pad (of 5e pad incl doodlopende weg) zijn. Bij punt 3 ah begin over het fietspad dat van rechts naar links verspringt, m.i. klopt dit geheel niet. Er is gewoon een fietspad, er verspringt niets. Dit heeft bij ons veel verwarring gegeven, want stonden we ook echt bij punt 3. Aan het eind bij punt 2 vonden we het nl moeilijk kiezen welke aftakking we moesten nemen. Mooie wandeling, met kaart kom je er wel uit, maar de beschrijving mag toch nog wel meer aangepast worden. Ook bij punt 2, dacht ik, bij een kruising naar rechts, stond op het pad wat rechtdoor ging een behoorlijk hek. Dit wordt dan weer niet genoemd.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info