Trage Tocht Doldersum

Doldersummerveld, Vledder Aa en Wapserveld

Trage Tocht Doldersum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Doldersum

 • Startadres:

  restaurant Grenzeloos en Zo
  Boylerstraat 12
  8386 XE Doldersum

 • Coördinaten:

  52°53’15” N   6°14’39” E

We maken vanuit het esdorp Doldersum een mooie wandeling in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De route gaat over de uitgestrekte heidevelden van het Doldersummerveld en Wapserveld. De hei wordt onder leiding van een schaapsherder begraasd door een schaapskudde die overnacht in de schaapskooi aan de Huenderweg tussen Doldersum en Wateren. De schapen zorgen ervoor dat het pijpenstrootje en bosopslag worden tegengegaan. Het Doldersummerveld, eigendom van het Drentsch Landschap, is een nat heideveld. Bij de uitkijktoren hebben we een weids uitzicht over het gebied. We doorkruisen het beekdal van de Vledder Aa. Het beekdal wordt weer hersteld. Lange tijd was het een rechtgetrokken beek. Nu werken natuurbeschermers en het waterschap samen om de beek zijn natuurlijke loop weer terug te geven. De route vervolgt door een bos waar Spaanse koeien grazen. We lopen over een ruig pad langs de rand van het Wapserveld, eigendom van Natuurmonumenten, en we komen langs de grote Meeuwenplas. Op het laatste deel van de tocht kruisen we nog een keer het beekdal, waar volop gewerkt wordt aan natuurherstel. Langs de brink komen we terug in Doldersum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Anko en Mien

Rob Wolfs, 24-08-2017

Bedankt voor jullie mooie woorden! Als je de wijzigingen aan mij doorgeeft op info@wolfswandelplan.nl dan kan ik de tekst weer actualiseren. Hebben volgende wandelaars ook weer profijt van.

Super wandeling!!!

Anko en Mien, 24-08-2017

Wat hebben we vandaag genoten van deze werkelijk schitterende trage tocht!!!! Wat een mooie heidevelden en wat een ruimte!! En stil. Het was echt 'op de grote stille heide'...... Dit is echt een pareltje wat trage tochten betreft. Wel bleken enkele zaken in de routebeschrijving niet helemaal meer te kloppen, o.a. geen uitzichtheuvel meer (onder punt 3) maar goed opletten kwam je er wel uit. Wij zijn in ieder geval niet verkeerd gelopen. En..... wat dan nog?.... heerlijk ronddwalen hier is ook geen straf....

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Grenzeloos en Zo

Boylerstraat 12

8386 XE Doldersum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info