Trage Tocht Drie

Dansende bomenbos

Trage Tocht Drie
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Drie

 • Startadres:

  restaurant Het Boshuis
  Sprielderweg 205
  3852 MK Drie (bij Ermelo)

 • Coördinaten:

  52°15’52” N   5°40’40” E

We maken een mooie, stille boswandeling op de Veluwe. Het Boshuis ligt op een idyllische plek te midden van de uitgestrekte Speulder- en Sprielderbossen op de Veluwe. Bij de start of aan het eind is het hier bij de horecagelegenheid goed toeven. In de directe omgeving van het Boshuis komen we nog wel fietsers en wandelaars tegen. Maar wat verder in de bossen hebben we het rijk voor ons alleen. De omgeving van Drie met z'n grillige beuken en eiken en met de mysterieuze uitstraling van het Solse Gat is heel bijzonder. Eeuwenlang kapten de mensen uit de omringende dorpen Putten, Ermelo, Garderen en Speuld de mooiste, rechte bomen om huizen en stallen te bouwen. De kromste eiken en beuken lieten ze staan. Zo ontstond een opmerkelijk grillig bos, het 'boombos' of 'strubbenbos'. We kruisen de Nieuwe Prinsenweg en lopen over de Oude Prinsenweg. Deze kaarsrechte wegen stammen uit de zeventiende eeuw. Stadhouder Willem III gebruikte de 'koningswegen' als jachtwegen. We lopen over de Dodenweg en op het laatste stuk van de route wandelen we langs de agrarische enclave Drie.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Onze navigatie

Gerrit-Jan van den Berg, 15-05-2021

blijft een bron van ergernis. Drie is dus onderdeel van de Gemeente Ermelo. Op deze mooie voorjaarsdag was het zo prachtig frisgroen dat het de hele weg genieten was. Lekkere paden en goed te volgen behalve bij het Solse gat. Gelukkig hebben we Viewranger en kwamen we weer op ...

Heerlijk gelopen

Ellen, 21-03-2021

Wij hebben genoten van de wandeling, heel goed gewegwijzerd, en ook erg rustig, zelfs op zondag in coronatijd. Veel bospaden. Misschien niet de allermooiste wandeling ooit, maar dat mag de pret niet drukken. Dank voor het uitzetten!

Winterse wandeling

Saskia Brandenburg, 17-01-2021

Deze wandeling voor het eerste in juli 2015 gelopen, maar nu onder winterse omstandigheden. Een mooie wandeling door een mooi bosgebied. Jammer genoeg kom je niet meer langs het wildscherm. Routebeschrijving was uitstekend.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Restaurant Het Boshuis

Sprielderweg 205

3852 MK Drie (bij Ermelo)

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info