Trage Tocht Drie

Dansende bomenbos

Trage Tocht Drie
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Drie

 • Startadres:

  restaurant Het Boshuis
  Sprielderweg 205
  3852 MK Drie

 • Coördinaten:

  52°15’52” N   5°40’40” E

We maken een mooie, stille boswandeling op de Veluwe. Het Boshuis ligt op een idyllische plek te midden van de uitgestrekte Speulder- en Sprielderbossen op de Veluwe. Bij de start of aan het eind is het hier in de horecagelegenheid goed toeven. In de directe omgeving van het Boshuis komen we nog wel fietsers en wandelaars tegen. Maar wat verder in de bossen hebben we het rijk voor ons alleen. De omgeving van Drie met z'n grillige beuken en eiken en met de mysterieuze uitstraling van het Solse Gat is heel bijzonder. Eeuwenlang kapten de mensen uit de omringende dorpen Putten, Ermelo, Garderen en Speuld de mooiste, rechte bomen om huizen en stallen te bouwen. De kromste eiken en beuken lieten ze staan. Zo ontstond een opmerkelijk grillig bos, het 'boombos' of 'strubbenbos'. We kruisen de Nieuwe Prinsenweg en lopen over de Oude Prinsenweg. Deze kaarsrechte wegen stammen uit de zeventiende eeuw. Stadhouder Willem III gebruikte de 'koningswegen' als jachtwegen. We passeren langs de Dodenweg een kijkscherm voor het wild en op het laatste stuk van de route wandelen we langs de agrarische enclave Drie.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fijne wandeling

Roland MD, 29-11-2019

Vorige week zondag met een wandelmaatje deze tocht gelopen. Ik denk dat een tip voor mooie wandeldagen moet zijn: vroeg aanwezig op het startpunt want bij terugkomst bij de auto, waren alle parkeerplekken bezet. De wandeling zelf is heel prettig. Je gaat snel de mooie bossen in en daar blijf je eigenlijk de hele wandeling. Wij vonden de lange rechte paden juist wel lekker lopen. Deze route gaat op m'n 'voor herhaling vatbaar' lijstje.

Boswandeling

Yolanda, 23-03-2019

vandaag deze route gelopen. Je loopt uitsluitend door het bos over vrij brede bospaden- en wegen. Er zat weinig afwisseling in. Wel een opschieter als je daarnaar op zoek bent.

Heerlijke boswandeling

J.F. van Veldhoven, 22-09-2018

Een heerlijke rustige boswandeling door een bijzonder bos. Ook zeer geschikt om met de hond te wandelen. Vroeg vertrokken op zaterdagmorgen zodat het heerlijk rustig was in het bos. Leuk start- en eindpunt bij Boshuis Drie om de wandeling lekker mee af te sluiten. Routebeschrijving klopte exact.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Restaurant Het Boshuis

Sprielderweg 205

3852 MK Drie

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info