Trage Tocht Drie

Dansende bomenbos

Trage Tocht Drie
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Drie

 • Startadres:

  restaurant Het Boshuis
  Sprielderweg 205
  3852 MK Drie

 • Coördinaten:

  52°15’52” N   5°40’40” E

We maken een mooie, stille boswandeling op de Veluwe. Het Boshuis ligt op een idyllische plek te midden van de uitgestrekte Speulder- en Sprielderbossen op de Veluwe. Bij de start of aan het eind is het hier bij de horecagelegenheid goed toeven. In de directe omgeving van het Boshuis komen we nog wel fietsers en wandelaars tegen. Maar wat verder in de bossen hebben we het rijk voor ons alleen. De omgeving van Drie met z'n grillige beuken en eiken en met de mysterieuze uitstraling van het Solse Gat is heel bijzonder. Eeuwenlang kapten de mensen uit de omringende dorpen Putten, Ermelo, Garderen en Speuld de mooiste, rechte bomen om huizen en stallen te bouwen. De kromste eiken en beuken lieten ze staan. Zo ontstond een opmerkelijk grillig bos, het 'boombos' of 'strubbenbos'. We kruisen de Nieuwe Prinsenweg en lopen over de Oude Prinsenweg. Deze kaarsrechte wegen stammen uit de zeventiende eeuw. Stadhouder Willem III gebruikte de 'koningswegen' als jachtwegen. We lopen over de Dodenweg en op het laatste stuk van de route wandelen we langs de agrarische enclave Drie.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige hoge bomen

Barend, 23-06-2020

Vandaag deze wandeling gelopen: wat een prachtige bossen met hoge bomen en wat een rust. Heerlijk koel ondanks de hitte vandaag. Puike route beschrijving.

TT Drie

Rob Wolfs, 25-04-2020

Deze wandeling gecontroleerd en aan het eind is een stukje fietspad vervangen door bospad. Nu is deze route ook een premietocht, want 95% onverhard. Tekst en kaarten zijn aangepast. De onderstaande reactie van Gerda is nogal vreemd. Ze spreekt over afgesloten paden. Om die reden ben ik de route ook gaan controleren. Dat was geen straf. Maar deze route is in 2015 al aangepast in verband met gedeeltelijke afsluiting van paden in verband met nieuw rustgebied. Deze wandelaar heeft kennelijk met een hele oude beschrijving gelopen. Let op dat je wanneer je gaat wandelen je altijd de laatste versie van internet afhaalt!

TT Drie

Rob Wolfs, 17-04-2020

Bedankt voor je reactie, Gerda. Wat vervelend. Dat is inmiddels al de tweede of de derde kaar dat paden worden afgesloten op deze route. Maar we gaan binnenkort op pad om te kijken hoe we het kunnen oplossen. Wat betreft de brede paden: zie hieronder alle reacties en je ziet dat er verschillend over gedacht wordt. Maar hoe dan ook, ik ben zelf ook een liefhebber van brede paden en er zijn genoeg andere wandelaars die er van meegenieten. En over wat mooi is of niet valt gelukkig te twisten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Restaurant Het Boshuis

Sprielderweg 205

3852 MK Drie

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info