Trage Tocht Driebruggen

Enkele en Dubbele Wiericke, Oukoopsemolen

Trage Tocht Driebruggen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Driebruggen

 • Startadres:

  dorpshuis-café Custwijc
  Laageind 1
  3465 KG Driebruggen

 • Coördinaten:

  52°2’37” N   4°47’42” E

We beginnen deze bijzondere rondwandeling vanuit het dorpje Driebruggen, dat wat verstopt ligt tussen Gouda en Woerden. Op de graskades van de Enkele en de Dubbele Wiericke kun je heerlijk stappen. Vooral de liefhebber van lange einden en vergezichten komt bij deze Trage Tocht goed aan zijn trekken. Daar staat tegenover dat het paadje op de Kippenkade bijzonder intiem is. Je wandelt tussen de plassen en de weilanden door, tussen uitbundige struiken en boompjes en met links en rechts landjes en huisjes aan de Reeuwijkse Plassen. We lopen een eindje door buurtschap Oukoop en gaan dan de molenkade op naar de prachtige Oukoopsemolen. De wipwatermolen aan de Prinsendijk heeft vanaf 1609 de polder Negenviertel drooggemalen. We vervolgen de dijk zuidwaarts en verruilen de Enkele voor de Dubbele Wiericke. Dit is het land van de Oude Hollandse Waterlinie, dat bij vijandelijke dreiging kniehoog onder water kon worden gezet. Vanaf de dijk zien we scholeksters en grutto's over het land scheren. En na nog geen 10 km loop je over een schattig paadje aan de vaart het dorp in.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig holland

Frans van Luit, 16-04-2018

Deze hebben we 15 -04-2018 gelopen , en wat een mooie tocht is dit . een stukje Holland op zijn mooist . Dit was voor ons de tweede trage tocht en we zijn blij dat we de trage tochten gevonden hebben , je komt echt op plaatsen waar je normaal nooit komt . Volgende week gaan we Katwijk lopen

Leuke zomertocht

Rutger Burgers, 23-03-2018

Ja Yolanda, ik ben het met je eens, in de zomer is het hier nog meer genieten. Ik heb overigens de track even gecontroleerd, die klopt als een bus. Vriendelijke groet, Rutger

Leuke zomertocht

Yolanda, 23-03-2018

vandaag deze tocht gelopen. Het is een leuke tocht, maar niet geschikt voor een koude winderige dag in de winter. De kippenkade,(ons bekend van andere wandelingen) blijft leuk. Verder veel over dijken en graskades, nu wel heel kaal allemaal. De gps track klopt niet helemaal, hij eindigt 400 m voor het beginpunt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dagwinkel Driebruggen

Kerkweg 44

3465 JK Driebruggen

Dorpshuis-café Custwijc

Laageind 1

3465 KG Driebruggen

Koffietuin Koffie Enzo

Hoogeind 17

3465 HA Driebruggen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info