Trage Tocht Driebruggen

Enkele en Dubbele Wiericke, Oukoopsemolen

Trage Tocht Driebruggen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Driebruggen

 • Startadres:

  dorpshuis-café Custwijc
  Laageind 1
  3465 KG Driebruggen

 • Coördinaten:

  52°2’37” N   4°47’42” E

We beginnen deze bijzondere rondwandeling vanuit het dorpje Driebruggen, dat wat verstopt ligt tussen Gouda en Woerden. Op de graskades van de Enkele en de Dubbele Wiericke kun je heerlijk stappen. Vooral de liefhebber van lange einden en vergezichten komt bij deze Trage Tocht goed aan zijn trekken. Daar staat tegenover dat het paadje op de Kippenkade bijzonder intiem is. Je wandelt tussen de plassen en de weilanden door, tussen uitbundige struiken en boompjes en met links en rechts landjes en huisjes aan de Reeuwijkse Plassen. We lopen een eindje door buurtschap Oukoop en gaan dan de molenkade op naar de prachtige Oukoopsemolen. De wipwatermolen aan de Prinsendijk heeft vanaf 1609 de polder Negenviertel drooggemalen. We vervolgen de dijk zuidwaarts en verruilen de Enkele voor de Dubbele Wiericke. Dit is het land van de Oude Hollandse Waterlinie, dat bij vijandelijke dreiging kniehoog onder water kon worden gezet. Vanaf de dijk zien we scholeksters en grutto's over het land scheren. En na nog geen 10 km loop je over een schattig paadje aan de vaart het dorp in.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 22-06-2020

O ja het stuk dat vanwege corona was afgesloten is weer open!!!! Onderweg wel een stukje met een verbodsbordje, maar blijk bij navraag niet legaal daar geplaatst te zijn. Is onderdeel van een knooppuntenroute.

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 22-06-2020

Een heerlijke wandeling door het groene hart. Mooie dijkpaden en op een doordeweekse daq, rustige verharde wegen die je vooral deelt met fietsers. Voor ons terug naar waar we ooit woonde en genieten van dit gebied zoals het toen ook vrijwel identiek was. Voor degene die het groene hart niet kennen een korte maar onvergetelijke kennismaking.

Trage tocht Driebruggen

Fred Smith, 10-04-2020

Een prachtige route door het Groene Hart met mooie oer-hollandse vergezichten. Op dit moment (10 april 2020) kan het laatste gedeelte van de route via de Zuiddijk niet gelopen worden, omdat het pad is afgesloten vanwege het coronavirus. Het pad is namelijk zo smal dat je elkaar niet met anderhalve meter afstand kan passeren. Het alternatief is dat je op de kruising in Hogebrug niet rechtdoor gaat, maar linksaf slaat. Je loopt dan op een kleine asfaltweg die best aardig is om te belopen, maar waar wel regelmatig auto's langsrijden. Dus goed uitkijken is hier wel het devies. Wat leuk overigens dat de schapendijkjes ook toegankelijk zijn voor aangelijnde honden. Dat zie je helaas lang niet meer overal...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dagwinkel Driebruggen

Kerkweg 44

3465 JK Driebruggen

Dorpshuis-café Custwijc

Laageind 1

3465 KG Driebruggen

Koffietuin Koffie Enzo

Hoogeind 17

3465 HA Driebruggen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info