Trage Tocht Driebruggen

Enkele en Dubbele Wiericke, Oukoopsemolen

Trage Tocht Driebruggen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Driebruggen

 • Startadres:

  dorpshuis-café Custwijc
  Laageind 1
  3465 KG Driebruggen

 • Coördinaten:

  52°2’37” N   4°47’42” E

We beginnen deze bijzondere rondwandeling vanuit het dorpje Driebruggen, dat wat verstopt ligt tussen Gouda en Woerden. Op de graskades van de Enkele en de Dubbele Wiericke kun je heerlijk stappen. Vooral de liefhebber van lange einden en vergezichten komt bij deze Trage Tocht goed aan zijn trekken. Daar staat tegenover dat het paadje op de Kippenkade bijzonder intiem is. Je wandelt tussen de plassen en de weilanden door, tussen uitbundige struiken en boompjes en met links en rechts landjes en huisjes aan de Reeuwijkse Plassen. We lopen een eindje door buurtschap Oukoop en gaan dan de molenkade op naar de prachtige Oukoopsemolen. De wipwatermolen aan de Prinsendijk heeft vanaf 1609 de polder Negenviertel drooggemalen. We vervolgen de dijk zuidwaarts en verruilen de Enkele voor de Dubbele Wiericke. Dit is het land van de Oude Hollandse Waterlinie, dat bij vijandelijke dreiging kniehoog onder water kon worden gezet. Vanaf de dijk zien we scholeksters en grutto's over het land scheren. En na nog geen 10 km loop je over een schattig paadje aan de vaart het dorp in.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Prachtige tocht

Ronald, 30-05-2021

mooie afwisselende wandeling met een mooi vergezichten, voornamelijk door het gras. Daar waar het asfalt is, is het uitzicht ook mooi dus dat was geen straf.

Lopen over gras

Clementine, 10-05-2021

Op 9-5-21 gelopen, mooie tocht over grasdijken, met veel klaphekjes en hekjes waar je overheen moet klauteren. De tocht is heel erg goed beschreven! Zeker voor herhaling vatbaar. Wel een haarband omdoen, omdat er veel wind is zo op het open weiland en de haren je in het gezicht waaien.

Groene Hart

Lin, 02-05-2021

Door deze prachtige wandeling besef je waarom het Groene Hart het Groene Hart heet. De Wiericke en Reeuwijkse plassen geven de wandeling een bonus . Gelopen bij een strakblauwe lucht, wel wind, 27 april 2021.

Toon meer

Video

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dorpshuis-café Custwijc

Laageind 1

3465 KG Driebruggen

Dagwinkel Driebruggen

Kerkweg 44

3465 JK Driebruggen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info