Trage Tocht Eastermar

Bergumermeer, Binnenvliet en Malen

Trage Tocht Eastermar
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Eastermar

 • Startadres:

  parkeerplaats Rekreaasjegebied De Komerk
  tegenover E.M. Beimastrjitte 7
  9261 VG Eastermar

 • Coördinaten:

  53°10’29” N   6°3’27” E

Een wonderschone wandeling in een bijzonder landschap rond Eastermar. In de Noordelijke Friese Wouden zijn nog relatief veel houtsingels en houtwallen te zien. Maar nog nooit eerder zagen we zoveel verschillende houtwallen bij elkaar tijdens één wandeling: een waar houtwallenwalhalla. Het maakt deze route tot een eersteklas beleving van het Friese coulisselandschap. En dan ook nog eens met de luxe van veel onverharde paden, in dit geval voornamelijk zandwegen. Maar ook smallere paadjes langs watergangen en hoge houtwallen die het af maken. De wandeling loopt grotendeels samen met de groen gemarkeerde Doarpskuierke. Daar viel weinig aan te verbeteren. Op het eerste deel van de tocht staat op de hoek van de Borstlaan en Piter Jehanneswei een uitkijkhut, waarbij we zicht hebben over het Bergumermeer, een populair watersportgebied. Staatsbosbeheer heeft vlakbij de hut een rustboom voor vis- en zeearenden geplaatst. De terugweg naar Eastermar voert ons langs een uitzichtpunt over het meer De Leien. Het is ontstaan door een veenafgraving. Rondom het meer liggen moerassen en rietlanden, geliefd bij vogels.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Henk Kuk, 08-05-2020

Heel mooi natuurgebied, vooral het eerste gedeelte. Hele weg begeleidt door vogelgeluiden en af en toe een kikker. Aanrader

Verholpen

Stefan Horn, 18-05-2019

Het probleem met downloaden van deze wandeling in WandelZapp is verholpen.

Reactie op Gerda

Rob Wolfs, 18-05-2019

Beste Gerda, bij mij geeft het downloaden van de route in Wandelzapp geen probleem. Stuur anders een mailtje naar de beheerder op info@wandelzoekpagina.nl.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Zandloper

E.M. Beimastraat 7

9261 VG Eastermar

Eetcafé It Breed

Elte Martens Beimastrjitte 40

9261 VJ Eastermar

Herberg de Parel van Eastermar

E.M. Beimastrjitte 15

9261 VG Eastermar

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info