Trage Tocht Ede-Wolfheze

Hoekelum en Quadenoord

Trage Tocht Ede-Wolfheze
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  station Ede-Wageningen
  Stationsplein 6
  6711 PN Ede

 • Coördinaten:

  52°1’37” N   5°40’19” E

Deze wandeling van station Ede naar station Wolfheze biedt veel landschappelijke variatie. We lopen eerst langs het oude Enkaterrein (de voorganger van AKZO), industrieel erfgoed dat heringericht wordt. De facades van de oude fabrieken staan spookachtig te pronken. We volgen een leuk paadje langs een volkstuincomplex. De route komt al snel in het bos van Landgoed Hoekelum, met fraaie brede bomenlanen, waterpartijen, bruggetjes, kasteel en diverse bijgebouwen. Bij de boerderijwinkel op het landgoed is het goed verpozen. Op het volgende deel van de route zal het even wat lawaaieriger zijn, omdat we de snelweg onderdoor moeten. Maar aan de andere kant lopen we langs fraaie bosranden met zicht op de akkers alweer snel in de stilte. De route vervolgt over brede onverharde wegen naar en langs het spoor tussen Ede en Arnhem. Dan steken we het bos weer door, steeds in de buurt van de Bosbeek. Die komt een enkele keer ook tevoorschijn. Het laatste deel wandelen we over smalle voetpaadjes over graslanden en langs bomenstroken. Dit halfopen landschap ten zuiden van Wolfheze is van een betoverende schoonheid.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwisselende wandeling

Ferdinand Kuurman, 06-11-2016

Ik heb deze wandeling andersom gelopen, van Wofheze naar station Ede-Wageningen. En mooie afwisselende wandeling, die tot een van mij favorieten behoort. Halverwege is een horeca optie als je route een klein beetje anders loopt. http://www.panorama-hoeve.nl op de Panoramaweg. Een foto-impressie https://www.flickr.com/photos/100718805@N08/sets/72157676169562725/

Aangename wandeling

Frank van der Meer, 20-03-2013

Deze Trage Tocht begint al goed: lekker struinen langs het oude ENKA-terrein, terwijl de oude commercial voor ENKA-zemen vanuit de krochten van je geheugen opdoemt ('Maand, na maand, na maand, na maand.... inderdaad, geen gaten!'). Landgoed Hoekelum is aangenaam. Evenals de afwisseling van velden, akkers en bossen, die half maart nog steeds winters kaal zijn (wanneer wordt het nou eens lente?!). Het mooiste deel, het halfopen landschap rond Wolfheze, hapt lekker weg als toetje. Geen vlekkeloze route (lawaaiige snelweg, saai stuk langs spoor), maar je vermaakt je prima. Ga voor een beschrijving en foto's naar Frankwandelt.nl/hoekelum.

Routebeschrijving aangepast

Rob Wolfs, 12-12-2012

De routebeschrijving is op enkele punten aangepast en verbeterd na controle van LV voor Veluwegids.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Koffiekamer

Edeseweg 122

6721 KE Bennekom

Theeschenkerij De Boschhoeve

Boshoeve 3

6874 NB Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info