Trage Tocht Ede-Wolfheze

Hoekelum en Quadenoord

Trage Tocht Ede-Wolfheze
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  station Ede-Wageningen
  Stationsplein 6
  6711 PN Ede

 • Coördinaten:

  52°1’37” N   5°40’19” E

Deze wandeling van station Ede naar station Wolfheze biedt veel landschappelijke variatie. We lopen eerst langs het oude Enkaterrein (de voorganger van AKZO), industrieel erfgoed dat heringericht wordt. De facades van de oude fabrieken staan spookachtig te pronken. We volgen een leuk paadje langs een volkstuincomplex. De route komt al snel in het bos van Landgoed Hoekelum, met fraaie brede bomenlanen, waterpartijen, bruggetjes, kasteel en diverse bijgebouwen. Bij de boerderijwinkel op het landgoed is het goed verpozen. Op het volgende deel van de route zal het even wat lawaaieriger zijn, omdat we de snelweg onderdoor moeten. Maar aan de andere kant lopen we langs fraaie bosranden met zicht op de akkers alweer snel in de stilte. De route vervolgt over brede onverharde wegen naar en langs het spoor tussen Ede en Arnhem. Dan steken we het bos weer door, steeds in de buurt van de Bosbeek. Die komt een enkele keer ook tevoorschijn. Het laatste deel wandelen we over smalle voetpaadjes over graslanden en langs bomenstroken. Dit halfopen landschap ten zuiden van Wolfheze is van een betoverende schoonheid.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Koeien op het pad

Tika, 18-01-2020

Prachtige afwisselende wandeling. Ik heb de route halverwege iets aangepast om bij pannenkoekenrestaurant Panoramahoeve te kunnen lunchen. Voordeel daarvan is ook dat je daarna via de Panoramaweg langs een Celtic Field komt, en dat je minder lang langs het spoor hoeft te lopen. Het open einde bij Wolfheze was echt heel mooi. Maar waarom lopen die koeien toch altijd midden op het pad? Nou ja, dan maar met een extra bocht over de Renkumse Heide.

Reactie op Carl

Rob Wolfs, 13-11-2019

Bedankt voor je bericht. Ik zal het aanpassen.

Mooie Tocht

Carl Pieters, 12-11-2019

Mooie tocht zeker in de herfst met zijn kleurenpracht. Kleine route aanpassing halverwege punt 4: Er is een schuur bijgeplaatst en nu moet je tussen de schuren door i.p.v. pal voor de houten schuur. We hebben genoten!!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

De Koffiekamer

Edeseweg 122

6721 KE Bennekom

Theeschenkerij De Boschhoeve

Boshoeve 3

6874 NB Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info