Trage Tocht Eerbeek

Eerbeekse beek, Landgoed Boshul en Huis te Eerbeek

Trage Tocht Eerbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  zwembad Coldenhove
  Boshoffweg 1
  6961 LC Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’38” N   6°2’45” E

We maken een verrassende wandeling die steeds in de buurt blijft van de Eerbeekse beek. Op het eerste deel van de tocht lopen we door heuvelachtige bos langs de sprengenbeek en even over de Loenermark. De Gravinnebeek, omzoomd door majesteitelijke beukenbomen, staat garant voor een sprookjesachtige wandelervaring. Ook tussen de bebouwing weten we de loop van de Eerbeekse beek steeds weer te vinden. Op de topografische kaart van een eeuw geleden stonden hier nog bijna geen huizen. Langs de beek draaiden wel verschillende papiermolens. Beek en molens zijn het prille begin geweest van een bloeiende papierindustrie. De huidige papierfabrieken zijn lelijk en ruiken niet lekker, maar ze hebben wel welvaart gebracht en Eerbeek groot gemaakt. Op het tweede deel van de route komen we op het mooie landgoed van Huis te Eerbeek. De vroegere heren van het Huis te Eerbeek hadden het in Eerbeek voor het zeggen; zij hebben de beek laten uitgraven en de molens laten bouwen. Het landgoed is tegenwoordig in goede handen bij het Geldersch Landschap. Het parkbos is aangelegd in de 16e en 17e eeuw in een voor die tijd typerende stijl van rechte lanen en strakke vormen. We lopen over prachtige beukenlanen en langs de beek. Op het laatste deel van de wandeling kronkelen we over rustige, smalle bospaadjes aan de rand van de Veluwezoom terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hinrik

Rob Wolfs, 05-08-2020

Bedankt voor je bericht. Het bordje is ook uit de tekst verwijderd.

Trage tocht Vollenhove, Eerbeek

Hinrik Nap, 04-08-2020

Mooi wandeling! Bij punt 2, na sprengkop moet je rechtsaf bij het bordje 'Opengesteld', dit bordje is verdwenen!

Eerbeek

Jan Brink, 22-03-2020

Trage Tocht Eerbeek zondag 22 maart 2020 gewandeld, mooie zonnige dag. Gelopen met GPS-track, geen opmerkingen, alles klopte. Mooie wandeling in bosrijke omgeving, eerste knoppen worden gevormd en staan op uitkomen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel restaurant Huis te Eerbeek

Professor Weberlaan 1

6961 LX Eerbeek

Restaurant - grand café De Korenmolen

Kanaalweg 3

6961 LW Eerbeek

Restaurant de Heideroos

Harderwijkerweg 28

6961 GE Eerbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info