Trage Tocht Eerbeek

Landgoed Grootmoeshul en Huis te Eerbeek

Trage Tocht Eerbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  zwembad Coldenhove
  Boshoffweg 1
  6961 LC Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’38” N   6°2’45” E

We maken een verrassende wandeling die steeds in de buurt blijft van de Eerbeekse beek. Op het eerste deel van de tocht lopen we door het bos van Grootmoeshul langs de sprengenbeek. Maar ook in de bebouwing en in het centrum van Eerbeek weten we de loop van de Eerbeekse beek steeds weer te vinden. Op de topografische kaart van een eeuw geleden stonden hier nog bijna geen huizen. Langs de beek draaiden wel verschillende papiermolens. Beek en molens zijn het prille begin geweest van een bloeiende papierindustrie. De huidige papierfabrieken zijn dan misschien lelijk om te zien en ze ruiken ook niet altijd even lekker, maar ze hebben wel welvaart gebracht en Eerbeek groot gemaakt. Na kruising van het centrum van Eerbeek komen we op het tweede deel van de route op het mooie landgoed van Huis te Eerbeek. De vroegere heren van het Huis te Eerbeek hadden het in Eerbeek voor het zeggen; zij hebben de beek laten uitgraven en de molens laten bouwen. Het landgoed en het huis zijn tegenwoordig in goede handen bij het Geldersch Landschap.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Eerbeek

Rob Wolfs, 20-11-2014

De route is in het veld gecontroleerd en de beschrijving is weer grondig aangepast.

Routebeschrijving Eerbeeks papier

Rob Wolfs, 21-07-2012

Routebeschrijving van Trage Tocht Eerbeeks papier is aangepast onder kopje 1 en 2, in verband met een wijziging bij de spreng. Met dank aan Mathilde Maijer voor de melding. Bushalte van buurtbus 503, halte Zwembad, vanaf station Brummen (ma t/m vrij) is toegevoegd.

Achtergrondinformatie Eerbeeks papier

Rob Wolfs, 25-01-2012

Cultuurhistorische informatie toegevoegd over sprengen en beken, papierindustrie en Huis Eerbeek.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info