Trage Tocht Eerde

Eerderveld en Achterbroek

Trage Tocht Eerde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Eerde (Ov)

 • Startadres:

  kasteel Eerde
  Kasteellaan 1
  7731 PJ Ommen

 • Coördinaten:

  52°29’12” N   6°27’14” E

We maken een prachtige wandeling in de buurt van Ommen door de bossen van het Vechtdal en over het landgoed Eerde in de nabijheid van het Reggedal. We lopen vrijwel volledig over onverharde paden. De eerste helft van de route gaat door een afwisselend bosgebied met heidevelden en jeneverbesstruwelen. Dit bos maakte vroeger deel uit van landgoed Eerde. Op de tweede helft wandelen we door de Eerder Achterbroek, een bijna idyllisch kampenlandschap met bolle akkers, korenvelden en fraaie boerderijen met rieten daken. Kasteel Eerde met grachten en bijgebouwen stamt grotendeels uit 1715. Het huis werd toen bijna helemaal herbouwd in opdracht van baron van Pallandt, Johan Werner. Hij breidde het landgoed uit tot in totaal 1.667 hectare en ruim twintig boerderijen. Het landgoed rond het kasteel werd begin 1700 in Hollands-classicistische stijl aangelegd. Kenmerkend voor deze stijl is het stelsel van lanen in het bos.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Eerderveld en achterbroek( Trage Tochten Eerde)

Ruud Stiekema, 10-05-2020

Prachtige tocht - zeer gevarieerd - goed beschreven, doch wel 'n paar beschrijvingen ter verbetering: onder 2: ...op de 1e kruizing linksaf, ook een breed graspad: dit is geen graspad meer, doch slechts een gewone zandweg ( oorzaak: bosarbeid???) onder 2: bijf je ca 1 km : dit moet zijn 650 meter ( bron : stappenteller....) onder 4: een breed pad met naastliggend smal fietspaadje: dit fietspaadje is geheel verdwenen - 'soms' kun je met 'n loep er nog wel een deel van vinden.... onder $ : helemaal onderaan: een pad naar rechts negeren ...moet zijn: op de T splitsing linksaf. Gegroet Ruud

Trage Tocht Eerde

R. van Veen, 02-04-2016

Prachtige wandeling, eerst vooral door een mooi bos met open heidevlaktes. Het tweede deel door via een coulissen landschap weer terug richting het kasteel. We hebben een klein ommetje gemaakt om even langs de Regge te lopen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

IJsboerderij De Meulenhorst

Achterbroekweg 1

7731 PN Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info