Trage Tocht Eibergen

Berkel, De Breken en Kerkloo

Trage Tocht Eibergen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Eibergen

 • Startadres:

  De Brink, Eibergen
  De Brink
  7151 CR Eibergen

 • Coördinaten:

  52°6’6” N   6°38’54” E

We wandelen vanuit Eibergen, een dorp dat aan een verhoging langs de Berkel ligt, door de Achterhoek. Hoe lieflijk het riviertje de Berkel er ook uit ziet, tot voor 100 jaar terug teisterde de rivier de bewoners van de Achterhoek eeuwenlang met overstromingen. De rivier werd ingedamd, wat al te strak en krijgt nu weer op diverse plekken een natuurlijker aanzien. We lopen langs de Berkel naar Rekken en genieten van de watervogels. In Rekken passeren we de protestantse kerk Antonius met z'n toren uit de 17e eeuw. We steken de Berkel over bij de Zandvang, een plek waar het meegevoerde zand kon bezinken. De route vervolgt door het kleinschalige Achterhoekse boerenland, met akkers, bosjes, houtwallen en beekjes. De Breken is een klein natuurgebiedje met natte heide. Het Kerkloobos is een legaat van burgemeester Smits, burgermeester van Eibergen van 1903 tot 1915. Het is een zeer gevarieerd bos dat gedeeltelijk op rabatten is aangelegd. Aan onderhoud wordt weinig gedaan om de natuur zijn gang te laten gaan. We wandelen over een mooi pad langs de Ramsbeek terug naar Eibergen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Eibergen

Rob Wolfs, 24-07-2018

De route kan weer gelopen worden. Rond Rekken is een nieuw traject gekozen. Met dank aan Gerrit-Jan van den Berg voor de aanpassing. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Als hij weer beloopbaar

Gerrit-Jan, 18-07-2018

is horen we dat graag :-)

TT Eibergen

Rob Wolfs, 19-02-2018

Beste M. van Leeuwen, bedankt voor uw reactie. Voorheen was dat pad tussen de schuren 'opengesteld'. Dat staat ook in de routebeschrijving. Is dat bordje niet meer aanwezig, verdwenen? Graag een mail naar info@wolfswandelplan.nl.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Uitspanning Het Muldershuis

Mallumse Molenweg 114

7152 AV Eibergen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info