Trage Tocht Eindhoven (stadse tocht)

Dommel, Tongelreep en High Tech Campus

Trage Tocht Eindhoven (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Eindhoven

 • Startadres:

  station Eindhoven
  Stationsplein 22
  5611 AC Eindhoven

 • Coördinaten:

  51°26’32” N   5°28’43” E

Dankzij twee oer-Brabantse stroompjes kunnen we langs de waterkant door het groen de stad uitlopen. Vlakbij het drukke station van Eindhoven pikken we de Dommel op. Het centrum van de stad is dichtbij, maar dat merken we alleen in de buurt van het Van Abbemuseum. Daarna worden de parkjes langs het water steeds wat natuurlijker. Bij de splitsing van de riviertjes wisselen we de Dommel in voor de Tongelreep. We betreden het gebied van de Genneper Parken, waar de Tongelreep lieflijk meandert en waar de vegetatie steeds uitbundiger wordt. Na een prachtig bosje verlaten we het stroompje en wandelen we verder door waterwingebied Velddoornweg. Via een alleraardigst doorsteekje bereiken we de High Tech Campus Eindhoven. De dames en heren wetenschappers moeten tijdens hun lunch hun zinnen verzetten en daar kunnen wij van profiteren. Via enkele plankenpaden steken we door naar de Dommel. Langs veld en beemd gaat de tocht verder naar de Genneper Watermolen, een pareltje in de route. We lopen langs de achterzijde van het Clarissenklooster door Dommelparkjes terug richting centrum. De laatste kilometer nemen we de bekende horecastraten van Eindhoven mee om de dorst te kunnen lessen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info