Trage Tocht Eindhoven (stadse tocht)

Dommel, Tongelreep en Genneper Parken

Trage Tocht Eindhoven (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Eindhoven

 • Startadres:

  station Eindhoven Centraal
  Stationsplein 22
  5611 AC Eindhoven

 • Coördinaten:

  51°26’32” N   5°28’43” E

Dankzij twee oer-Brabantse stroompjes kunnen we langs de waterkant door het groen de stad uitlopen. Vlakbij het drukke station van Eindhoven pikken we de Dommel op. Het centrum van de stad is dichtbij, maar dat merken we alleen in de buurt van het Van Abbemuseum. Daarna worden de parkjes langs het water steeds wat natuurlijker. Bij de splitsing van de riviertjes wisselen we de Dommel in voor de Tongelreep. We betreden het gebied van de Genneper Parken, waar de Tongelreep lieflijk meandert en waar de vegetatie steeds uitbundiger wordt. Na een prachtig bosje verlaten we het stroompje en wandelen we verder door waterwingebied Velddoornweg. Via een alleraardigst doorsteekje bereiken we de Genneperweg. Langs veld en beemd gaat de tocht verder naar de Genneper Watermolen, een pareltje in de route. We lopen aan de achterzijde van het Clarissenklooster door Dommelparkjes terug richting centrum. De laatste kilometer nemen we de bekende horecastraten van Eindhoven mee om de dorst te kunnen lessen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vernieuwde route

Rutger Burgers, 18-12-2019

Stadse Tocht Eindhoven is vernieuwd. Terrein High Tech Campus is uit de route gehaald. Daardoor is de gehele route wat korter (12 km) en eigenlijk aantrekkelijker. Meer groen en meer onverhard, exclusief.

Reactie Pe

Rutger Burgers, 07-11-2019

Dank je wel voor je kritische, edoch opbouwende opmerkingen. We gaan er naar kijken. Ons was niet duidelijk dat de HTC in weekend dicht is.

Lekkere curry tijdens mooie tocht

Tika, 07-11-2019

Deze wandeling kun je alleen van maandag t/m vrijdag lopen, want in het weekend is de High Tech Campus gesloten (gisteren gecheckt bij de portier). En dan zou je ook de heerlijke lunch bij 'Love my curry' missen. Prachtige wandeling over veelal smalle paadjes, die in deze tijd van het jaar erg modderig zijn. Ook het vlonderpad is glibberig. Dus goedewaterdichte wandelschoenen aantrekken. Horecarijke straat aan het eind blijkt Stratumseind te zijn; de lelijkheid daarvan is echt een domper na deze mooie tocht. Volgende keer neem ik gewoon pad langs de Dommel terug naar de Effenaar, daar is ook horeca.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Paviljoen Genneper Parken

Antoon Coolenlaan 2a

5644 RX Eindhoven

Restaurant Tante Kees

Gestelsestraat 217

5654 AL Eindhoven

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info