Trage Tocht Engelenburg

Landgoed Den Bosch en Lichtenbelt

Trage Tocht Engelenburg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Brummen

 • Startadres:

  station Brummen
  Stationsweg 1
  6971 BX Brummen

 • Coördinaten:

  52°5’26” N   6°8’48” E

Vanaf station Brummen wandelen we al snel het buitengebied in. Deze korte, maar mooie route biedt een aangename afwisseling van kleinschalige bosjes, bouw- en weilanden, landgoederen met bijbehorende huizen en kastelen, stille wegen en onverharde paden. Onderweg zien we in het overgangsgebied tussen bos en akkers reeën en konijnen, maar ook fazanten en hazen. We horen het gemiauw van buizerds, hoog in de lucht. Er wordt in deze omgeving, tenminste op de verharde wegen en op de gebaande fietspaden, wél gefietst - zeker op een mooie dag. Maar voor de wandelaar is het bijna een vergeten gebied en gelukkig maar, want de enkeling die hier dan toch zijn schreden zet, vindt er vooral veel rust en stilte. Kasteel Engelenburg ligt in een fraai park met eeuwenoude bomen. Het landgoed kent een lange, ingewikkelde geschiedenis van eigenaren; momenteel is het huis in gebruik als conferentiecentrum en restaurant. In de omringende tuinen bevindt zich een golfbaan.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Roeland

Rob Wolfs, 14-06-2020

Bedankt voor je reactie. Even voor de duidelijkheid: deze route was er al lang voor het klompenpad.

Mooie route

Roeland Oudejans-Albers, 14-06-2020

Een mooie route! Het loopt eerst helemaal langs de aanloop route van een Klompenpad (vanaf het station) en daarna een tijd lang gelijk met de hoofdroute van het Klompenpad. Geen probleem, wellicht handig om te weten. Wij hebben deze route afgelopen periode twee keer gelopen. Bij het stuk waar wordt gesproken over rabatten is een overbevolkt muggen en overige insecten gebied. De houten hekken bij punt 4 ook niet gezien.

Mooi , maar korte tocht

Jos de Ridder, 15-02-2020

Een mooie, afwisselende wandeling. Had gerust een stukje langer mogen zijn. Beschrijving is nog bijna helemaal in orde. Laatste zin onder 4 'langs houten hekken'. Die heb ik niet aangetroffen. Dank voor deze route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Restaurant Engelenburg

Eerbeekseweg 6

6971 LB Brummen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info