Trage Tocht Enter

Tijdelijk geslotenIn verband met werkzaamheden rond de Regge en het verdwijnen van wandelpaden is deze route voorlopig van internet afgesloten.

Regge en Elsgraven

Trage Tocht Enter
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Enter

 • Startadres:

  parkeerplaats naast Oudheidkamer BuisJan
  Het Reggedal
  7468 BX Enter

 • Coördinaten:

  52°17’44” N   6°34’34” E

We maken een waterrijke wandeling aan de noordkant van Enter langs de Regge en de Elsgraven. Enter was lange tijd een bekend schippersdorp aan de Regge. Hier werden de zompen gebouwd waarmee de Enterse schippers op de Regge en de Vecht handel dreven in hout, graan en Twentse textielproducten. We volgen de rivier over graspaden die omzoomd zijn door hoge bomen. Bij boerderij 't Exoo gaan we via een koeienpad onder de weg door en vervolgen de Regge langs nieuwe natuur. Over kronkelende eikenlanen vervolgt de tocht naar de Elsgraven. We lopen over hobbelig gras langs de beek door het boerenland. Via de lange Weitakkersweg keren we weer terug naar het centrum van Enter.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aflsuiting TT Enter

Rob en Angelique, 23-12-2018

Beste Rob. Dank voor de snelle actie. Met GPS vind je altijd wel een alternatief dus voor ons was het geen probleem. Mocht de route ooit in ere worden hersteld dan lopen we hem nog een keer. Vriendelijke groet.

Afsluiting TT Enter

Rob Wolfs, 23-12-2018

Beste Rob en Angelique, dank voor de toelichting op de problemen met de route rond de Regge. Ik wist dat het een keer zou gaan gebeuren. Jammer dat het net jullie moest overkomen. Ik heb de route voorlopig van internet afgesloten en zal kijken of de route straks bij voltooiing van de werkzaamheden nog wel voldoende kwaliteit heeft....

TT Enter

Rob en Angelique, 23-12-2018

Geachte heer Wolfs, Allereerst dank voor de trage tochten in het algemeen. Wij hebben er al vele gelopen. Op een regenachtige 23 december deze tocht op de GPS gelopen. De werkzaamheden betreffen inmiddels beide oevers en strekken zich uit over een lengte van pakweg 2,5 kilometer. Er is geen wandelpad meer en beide oevers bestaan voor grote delen uit (mul) zand. Nu schrikken we niet van wat modder maar het is momenteel niet begaanbaar. De enige manier om deze tocht te lopen is gebruik te maken van het verharde fietspad welke echter veelal niet langs het water loopt. In de beschrijving dien je dan bij punt 2 niet direct na de brug weer links te gaan maar ongeveer 100 meter verder links het fietspad op. Deze volgen tot de Ypeloweg, linksaf de brug over en dan daar wederom rechtsaf het fietspad op want anders kom je alsnog in de problemen. Uiteindelijk kom je dan uit bij 'een brug aan je rechterhand' zoals genoemd in de derde zin van punt 3. Vanaf daar is de route weer te volgen (althans op dit moment). Je loopt dan al met al wel 2,5 kilometer extra verhard en dat valt m.i. niet meer onder de noemer trage tocht. De hier en daar al geplaatste nieuwe bankjes verraden een vermoedelijke nieuw aan te leggen wandelroute langs de Regge. Aangezien de loop van de Regge hier en daar ook is gewijzigd dient bij gereedkomen van de werkzaamheden sowieso de tocht opnieuw te worden beschreven. Voor nu kunt u denk ik beter deze tocht even van internet halen tot de werkzaamheden zijn afgerond zoals u zelf ook aangeeft in uw reactie van 05-08-2018. Met vriendelijke groet.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderijwinkel 't Exoo

Wierdenseweg 28

7468 PZ Enter

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info