Trage Tocht Enter

Regge en Elsgraven

Trage Tocht Enter
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Enter

 • Startadres:

  parkeerplaats naast Oudheidkamer BuisJan
  Het Reggedal
  7468 BX Enter

 • Coördinaten:

  52°17’44” N   6°34’34” E

We maken een waterrijke wandeling aan de noordkant van Enter langs de Regge en de Elsgraven. Enter was lange tijd een bekend schippersdorp aan de Regge. Hier werden de zompen gebouwd waarmee de Enterse schippers op de Regge en de Vecht handel dreven in hout, graan en Twentse textielproducten. We volgen de rivier over graspaden die omzoomd zijn door hoge bomen. Bij boerderij 't Exoo gaan we via een koeienpad onder de weg door en vervolgen de Regge langs nieuwe natuur. Over kronkelende eikenlanen vervolgt de tocht naar de Elsgraven. We lopen over hobbelig gras langs de beek door het boerenland. Via de lange Weitakkersweg keren we weer terug naar het centrum van Enter.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Enter

Rob Wolfs, 05-08-2018

Bedankt voor het bericht Gerrit-Jan. Wellicht is het mogelijk om tijdens deze werkzaamheden de andere kant van de Regge te volgen. Als dat niet lukt, hoor ik het graag en zal ik de route even van internet afsluiten.

Flinke werkzaamheden

Gerrit-Jan, 05-08-2018

bij punt drie: Hier door een klaphekje en schuin links aanhouden. Dit pad met aan je rechterhand de Regge steeds blijven volgen. Dit lijkt momenteel niet mogelijk omdat er aan de linkerkant van de Regge flinke werkzaamheden zijn? Boskap , aanpassing loop van de Regge. Wij liepen een andere wandeling met de Regge links van ons en zagen dat dit over meerdere kilometers gaande was.

Mooie route!

Linda Redder, 12-07-2018

Afgelopen zondag deze mooie Trage Tocht gelopen. Een paar puntjes kloppen niet (meer) helemaal in de beschrijving: Punt 1: N61 moet zijn N65 Punt 2: Hier is wat grondverzet gepleegd, enkele routepaaltjes heb ik niet meer gezien langs de route. Via de beschrijving is de route wel goed te volgen. Punt 3: Is inderdaad de 2e brug aan je rechterhand (zie ook commentaar van Gerrit-Jan). Klaphekje verderop hangt nog steeds op half 7. Routepaaltje N25 ben ik niet tegengekomen (of over het hoofd gezien, misschien....?) Verder een zeer fraaie Trage Tocht!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderijwinkel 't Exoo

Wierdenseweg 28

7468 PZ Enter

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info