Trage Tocht Enter

Regge, Exoo en Entergraven

Trage Tocht Enter
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Enter

 • Startadres:

  parkeerplaats naast Oudheidkamer BuisJan
  Het Reggedal
  7468 BX Enter

 • Coördinaten:

  52°17’44” N   6°34’34” E

We maken een mooie, grotendeels onverharde, en ook wel waterrijke wandeling in de omgeving van Enter langs de vernieuwde Regge en de Entergraven. Enter was lange tijd een bekend schippersdorp aan de Regge. Hier werden de zompen gebouwd waarmee de Enterse schippers op de Regge en de Vecht handel dreven in hout, graan en Twentse textielproducten. We komen langs De Waarf, de reconstructie van een oude scheepswerf voor de Enterse zomp. We lopen over nieuw aangelegde wandelpaden tussen de velden naar de Regge, die hier weer is gaan kronkelen en flauwe oevers heeft gekregen. Het is nu aan de zuidkant misschien nog wat kaal, maar verderop wordt het steeds mooier om langs de oevers van de rivier of in de brede graslanden van het Reggedal te struinen. In de omgeving van boerderij 't Exoo gaat de route over smalle voetpaadjes tussen de graslanden in de richting van de Entergraven. Hier lopen we tussen de beek en een vistrap naar een fraaie kronkelende eikenlaan. Vanaf de Leijenweerdsdijk lopen we parallel aan de strakke beek over een eikenlaan en een brede zandweg door het boerenland. Aan de rand van Enter kronkelen we nog een keer over fraaie zandwegen in een halfopen coulissenlandschap terug naar de rand van Enter. In het centrum van het dorp is voldoende horeca om ons te laven.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kleine correctie

Jan Willem Blom, 24-04-2020

Mooie wandeling. Kleine correctie bij 2 midden. Je steekt de weg over en gaat rechtdoor bij N78. Dan m.i.: een brede zandweg (dus niet halfverhard) , weg buigt naar links en weer naar naar rechts, bij viersprong bij O19 schuin linksaf etc.

Enter

Gerrit-Jan, 27-10-2019

Vandaag, zondag 27 oktober 2019, hebben we de volledig herziene Trage Tocht Enter gewandeld. Voor diegenen die de oude al eens hebben gelopen dit is voor het grootste deel een nieuwe en erg leuke wandeling. De routebeschrijving was prima te volgen , dat kun je wel aan Rob overlaten. Je maakt een mooie lange slag dicht langs de oever van de Regge die wat meer vrij spel heeft gekregen. Ik denk ook maar zo dat in natte tijden (die zullen vast wel weer komen) een paar stevige schoenen aan te bevelen is. Wij hebben er in elk geval van genoten. (En bij het bungalow park van Landal wijst sinds heel kort een bordje op de wandelroute naar het leuke restaurant, de cappuccino was prima. )

TT Enter

Rob Wolfs, 25-10-2019

De werkzaamheden rond de Regge zijn afgerond. De route is flink aangepast en mooier geworden met meer onverharde paden in het vernieuwde Reggedal Tekst en kaarten zijn nieuw.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderijwinkel 't Exoo

Wierdenseweg 28

7468 PZ Enter

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info