Trage Tocht Epe

Dijkhuizen, Renderklippen en Bervoetsbos

Trage Tocht Epe
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Epe

 • Startadres:

  VVV Epe
  Pastoor Somstraat 6
  8162 AK Epe

 • Coördinaten:

  52°20’59” N   5°59’1” E

Epe ligt aan de oostrand van de Veluwe in het overgangsgebied naar de IJsselvallei. Op het eerste deel van de route wandelen we tussen de velden door de buurtschappen Dijkhuizen en Vemde. We lopen even langs een grote enk. De min of meer ovale enk ligt hoger in het landschap en was in gebruik als gemeenschappelijke akker. Rondom de enk, op de overgang van hoog naar laag, loopt een weg waaraan de boerderijen liggen. Hierna wandelen we de bossen in en even verder vervolgt de route over de Renderklippen. Bij zo'n naam verwacht je eerder flinke rotspartijen dan een heuvelachtig heideveld. De heuvels zijn na het einde van de laatste ijstijd, ongeveer 10.000 jaar geleden, ontstaan door het opstuiven van zand. Het hele terrein wordt begraasd door een schaapskudde. De schapen houden de heide vrij van opslag, vliegdennen, berken en eiken. Op het tweede deel van de route wandelen we door het Eperholt en het Bervoetsbos. Dit zijn relatief jonge heideontginningsbossen uit het begin van de 20 eeuw.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Rondje Epe

Fred Den Hertog, 26-10-2018

Mooie afwisselende wandeling rond Epe.

Reactie op Anna

Rob Wolfs, 11-02-2017

Bedankt voor je reactie. Die betonnen fietspaden in de bossen zijn van recentere datum. Ik ga eens kijken of ik de route kan aanpassen en verbeteren.

Epe

Anna, 11-02-2017

Vorige week gelopen. Leuke buurtschappen en het deel over de heide was ook mooi. Verder veel rechte stukken, brede paden en veel verharding, waaronder betonnen fietspaden in de bossen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info