Trage Tocht Epen

Geuldal en Schweiberger Bos

Trage Tocht Epen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Epen

 • Startadres:

  parkeerplaats, Epen
  Kap.Houbenstraat 12
  Epen

 • Coördinaten:

  50°46’37” N   5°54’40” E

We maken vanuit Epen een mooie, afwisselende wandeling over onverharde paden door het Zuidlimburgse heuvelland. We lopen eerst naar het Geuldal en volgen de kronkelende Geul door de graslanden naar Mechelen. Het meanderende water zorgt voor steile buitenbochten. Kwelwater voedt de natte hooilanden. Bij een regenperiode kan het hier flink modderig zijn. Na Mechelen vervolgen we onze tocht door de weilanden langs de rivier naar Partij, waar we mooi zicht hebben op het grote klooster. Hier steken we over naar de heuvels van de Gulperberg bij Berghem met verspreid liggende mooie boerderijen. Op het tweede deel van de tocht lopen we langs en door hellingbossen, achtereenvolgens het Dunnenbos, Wagenerbos, Schweibergerbos, Kruisbos en De Molt. Steeds op de open plekken met fenomenale panorama's over het glooiende landschap. Tenslotte komt de route langs de rand van het Onderste Bosch en dalen we weer af naar het dal bij Epen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Anne Marie Willemsen, 25-03-2018

Een prachtige tocht vanuit Epen! Erg afwisselend, goed beschreven en mooie uitzichten over het Limburgse landschap. Genieten!!

Veel afwisseling

Frank, 11-05-2017

Erg mooie en afwisselende wandeltocht. Halverwege zijn er enkele horecagelegenheden. Leuk, idyllisch pad door het weiland langs de Geul.

Mooi rondom Epen

Henk Roelofs, 27-04-2017

Dit is een mooie ronde rondom Epen. Route is prima te volgen, regelmatig uitzicht vanaf boven. Het is natuurlijk wel klimmen en dalen maar niet te veel. Henk uit Oss.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Herberg De Remise

Partijerweg 35

6286 AK Partij-Wittem

Hotel Eperland

Kapl. Houbenstraat 12

6285 AB Epen

Café De Paardenstal

Hoofdstraat 57

6281 BB Mechelen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info