Trage Tocht Ermelo

Ruigeveld, Ermelose Heide en Groevenbeek

Trage Tocht Ermelo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ermelo

 • Startadres:

  nabij Paul Krugerweg 45, Ermelo
  Paul Krugerweg 45
  3851 ZH Ermelo

 • Coördinaten:

  52°17’15” N   5°37’25” E

We maken een mooie bos- en heidewandeling op de Noord-Veluwe vanaf de rand van Ermelo. Op het eerste deel van deze tocht lopen we door de Ermelose Gemeentebossen Ruigeveld en Drieërweg. Aan de rand van de Ermelose Heide groeien veel fraai gevormde eikenbomen in eikenstrubbenbos. We maken een kleine omtrekkende beweging over de uitgestrekte open heidevlakte naar de schaapskooi annex bezoekerscentrum De Schapedrift. De schaapskooi is in 2003 gebouwd en biedt onderdak aan zo'n 300 Veluwse heideschapen. Op het tweede deel van deze wandeling wandelen over beukenlanen door het Speulder en Sprielder bos naar het landgoed Oud Groevenbeek. We hebben zicht op de witte villa met toren die is gebouwd in Jugendstil. Het laatste stuk van deze tocht lopen we over de Groevenbeekse heide met z'n indrukwekkende grafheuvels.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Gerda, 06-05-2020

Hele mooie tocht door bos en hei, over leuke paadjes en met hele duidelijke aanwijzingen. Groot deel van de tocht heel rustig, zagen zelfs een hert. Hebben ervan genoten.

Reactie op Janny Achterkamp

Rob Wolfs, 23-05-2018

Bedankt Janny, wil je a.u.b een mailtje sturen naar info@wolfswandelplan.nl? Dan kan ik je het word-bestand toesturen en kun je de wijzigingen in de tekst gemarkeerd met geel aangeven. Ik kom er zo niet goed uit.

Een paar wijzigingen in de routebeschrijving

Janny Achterkamp-Renkema, 22-05-2018

Pinkstermaandag hebben wij deze mooie route gelopen. Op een paadje op de heide 2 hagedissen gezien. De routebeschrijving: bij punt 3, ong. 5e regel van onderen....en direct daarna op een splitsing van paden ga je linksaf in de richting van een hek van houten latjes. Bij het hek ga je rechtsaf en je volgt het pad langs het hek....(Langs het hek blijven lopen, tot je uitkomt op een kruising met een breed pad, zoals in de beschrijving staat; het hek staat om een klimbos). Bij punt 8: in 1e regel, na over de hei....Een halfverhard pad oversteken, rechtdoor lopen, tot je weer bij een halfverhard pad komt. Daar hou je rechts aan over dat halfverharde pad enz. Met vriendelijke groeten, henk & janny

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info