Trage Tocht Garderen

Speulderbos, Koudhoorn en Boeschoten

Trage Tocht Garderen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Garderen

 • Startadres:

  bushalte Bakkerstraat, Garderen
  Bakkerstraat
  3886 AT Garderen

 • Coördinaten:

  52°13’56” N   5°42’47” E

Voor de liefhebbers van de Veluwe een echte boswandeling, maar ook wel met de afwisseling van heideveldjes, boerenland en het fraaie landgoed Boeschoten. Garderen is een agrarische enclave omringd door bossen én een toeristendorp met veel bungalowparken in de bosranden. In het centrum zijn legio horecagelegenheden. Pas aan het eind van de wandeling komen we langs horeca, dus gaan we ons eerst laven. We wandelen over een smal voetpaadje door boerenland naar het Speulderbos. Al snel lopen we langs De Duinen, een opvallend heuvelachtige kam met grillige eikenbomen. Daarna gaat de route enkele kilometers lang over brede boswegen, die vroeger deel uitmaakten van een netwerk van handelswegen op de Veluwe. Het eeuwenoude Speulderbos is een van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken- en beukenbomen bepalen de sfeer. Na oversteken van de N797 komen we in de agrarische buurtschap Koudhoorn. De akkers worden hier met alle mogelijke middelen beschermd tegen de vraatzucht van de wilde varkens. We vervolgen onze route langs de bosranden van het schitterende landgoed Boeschoten. Over de Lage Boeschoterweg met z'n vele bosvilla's en via het natuurgebied Wilde Kamp lopen we terug in de richting van Garderen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Yolanda, 11-06-2020

op een mooie zonnige dag deze tocht gelopen. Wat een prachtige tocht is dit! we hebben ervan genoten. Vooral het stuk over de duinen is erg apart. Wij gaan hem zeker in een ander seizoen nog eens doen!

TT Garderen

Rob Wolfs, 05-12-2019

En met dank aan Fred Den Hartog die de routebeschrijving gecontroleerd heeft en met een paar kleine wijzigingen is de tekst nu weer actueel.

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 30-11-2019

Na een lichte vorst in dit gebied, echt super. Veel ijshaar en super mooie omgevingsbeelden. Een mooie route door oude bossen, over de prachtige Garderense duinen en heerlijke heideveldjes. Uitstekend beschreven en echt een wandeling voor alle seizoenen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Brasserie-lunchroom de Rozentuin

Oude Barnevelderweg 5

3886 PT Garderen

Grand café Overbosch

Hooiweg 23

3886 PM Garderen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info