Trage Tocht Gasteren

Gastersche en Oudemolensche Diep, Anloërdiepje

Trage Tocht Gasteren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Gasteren

 • Startadres:

  bushalte Oudemolenseweg, Gasteren
  Oudemolenseweg
  Gasteren

 • Coördinaten:

  53°2’11” N   6°39’51” E

We maken een prachtige wandeling in het Nationaal Park Drentsche Aa. De route start in het brinkdorp Gasteren, vroeger echt een boerendorp. Nu vooral omgeven door veel mooie natuurgebieden. De rust is gebleven. Al snel lopen we langs het beekdal van het Gastersche Diep, een van de hoofdtakken van de Drentsche Aa. Na het oversteken van de weg naar Oudemolen vervolgen we de tocht langs het glooiende beekdal van het Oudemolensche Diep. Daarna wandelen we over de Gasterse Duinen, een groot heideveld met stuifzandheuveltjes en een hunebed. Hier grazen schapen en runderen, honden zijn daarom verboden. Op het tweede deel van de wandeling lopen we een flink stuk langs het beekdal van het Anloërdiepje met veel fraaie singels. Op het laatste stukje lopen we over smalle paadjes langs houtwallen en graslanden terug naar Gasteren.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Gasteren

Ank Frenkel, 23-06-2018

Wat een schitterende wandeling! maar we hadden een klein probleempje: bij 5, aan het eind, konden we het 2e paadje naar links niet vinden, bruggetje ook niet. We hebben toen een eindje terug het eerste pad naar links genomen, verderop konden we weer aansluiten. Het vreemde was wel dat op het punt waar het paadje van Rob hoorde uit te komen (we hebben gps, dus we weten het precies) wèl een paadje uitkwam, compleet met het bekende bruine bord van de Drentsche Aa; dat was er dus aan de andere kant ook niet. Eigenlijk hadden we even moeten controleren hoe dat zat, maar daar hadden we geen energie meer voor, sorry. Zowieso in ieder geval een van de mooiste Trage Tochten!

TT Gasteren

Rob Wolfs, 02-03-2018

De beschrijving is vandaag bijgewerkt. Met dank aan Henk Otten voor de correcties.

Wat weg is

Jan Gorter, 15-02-2017

Hallo, gisteren weer deze trage tocht gelopen, prachtig weer en nog net zo mooi als de eerste keer. Alleen mistten we het houten hek op een 3-sprong langs het struikgewas, aan je rechterhand. Dus als je nu ca. 150 meter langs het struikgewas loopt, buig je mee op een niet duidelijk paadje naar links, waar een strook struikgewas naar links gaat met een greppel/water er tussen. Wij wisten dit gelukkig nog van de vorige keer. Hart. groeten, Jan en Henny Gorter

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Koningsherberg

Brinkstraat 2

9467 PE Anloo

Jobing Antiek en Tuin

Brink 6

9466 PE Gasteren

Pannenkoekenboerderij Brinkzicht

Brink 1

9466 PE Gasteren

Pannenkoekenboerderij Brinkzicht

Brink 1

9466 PE Gasteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info