Trage Tocht Gees

Geeserstroom en Hooge Stoep

Trage Tocht Gees
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Gees

 • Startadres:

  bushalte Oude Steeg, Gees
  Oude Steeg
  Gees

 • Coördinaten:

  52°44’54” N   6°41’36” E

We maken een prachtige wandeling in en om boswachterij Gees in Drenthe. Gees is een mooi esdorp met grote rietgedekte boerderijen. Op de eerste helft van de tocht lopen we langs het fraaie beekdal van de Geeserstroom met zicht op graslanden en hooilanden. Wat vroeger een saaie rechte beek was, wordt nu weer een landschap met een meanderende beek, met moerassen en bloemrijke graslanden. Inmiddels is alweer ongeveer 600 ha langs de Geeserstroom natuurgebied. Op het tweede deel van de route komen we door de boswachterij Gees met vennen, een pingoruïne en natte heidevelden. Een idyllische wandeling met onderweg veel grote grazers en ongekende stilte! Boswachterij Gees bestaat uit bos dat is aangeplant tussen 1920 en 1940. Het grootste deel is loofhout, afgewisseld met verschillende vennetjes en twee heidevelden, het Mekelermeer en de Hooge Stoep. Op het laatste deel van de wandeling lopen we weer langs moerassige graslanden rond de Geeserstroom met de bijzondere naam Bergstukken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Beeklandschap in winterslaap

Eef Onderweg, 25-12-2020

Een paar dagen terug liep ik deze trage tocht, ingekort tot 12 kilometer. Ondanks de winterse rust een prachtig gebied. Dat vraagt om terugkomen in de lente, of in de nazomer als de heide van de Hoge Stoep bloeit. Nieuwsgierig geworden? #eefonderweg schreef er een blogbericht over.

Drenthe !

Ad van Alphen, 27-05-2020

Prachtige wandeling! Heel afwisselend qua landschap. Dit is Drenthe op zijn mooist, mede dankzij het heerlijke wandelweer (zon, wolkjes, 17 graden) en de rust van een doordeweekse lentedag.

Trage tocht Gees

Marian Klunder, 19-04-2018

Vandaag met een wandelmaatje deze tocht gelopen. Wat ontzettend genieten zeg, mooie afwisseling van natuur. Koeien die heerlijk in de plas aan het ploeteren waren. Het was dan ook 28 graden! We gaan deze tocht zeker nog een keer lopen. Een aanrader voor iedereen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Horeca

Koffie-, ijs- en spijssalon Talenti

Dorpsstraat 25

7863 PA Gees

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info