Trage Tocht Geesteren

Bolksbeek en Noordijkerveld

Trage Tocht Geesteren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Geesteren (Gld)

 • Startadres:

  café-restaurant Baan
  Dorpsstraat 6
  7274 AN Geesteren

 • Coördinaten:

  52°8’22” N   6°31’33” E

We maken een stevige wandeling in het typisch Achterhoekse landschap rond de dorpen Geesteren en Gelselaar. Geesteren is een idyllisch dorp. De Nederlands Hervormde kerk met het zadeldak is karakteristiek en van veraf steeds te zien. Over de Geesterense es gaat de route naar de Bolksbeek. We lopen een flink stuk over gras langs de rechte beek, die ooit voor flinke overstromingen kon zorgen. Aan de noordkant van Gelselaar kon het daarom een natte boel zijn. Toponiemen als Gelselaarse Broek en alle straatnamen met 'dijk' wijzen daar ook op. De route vervolgt door het waterwingebied Noordijkerveld langs een plas, een heideveldje en een stukje bos. In een natuurontwikkelingsgebied moet zich spontaan natte en droge heide ontwikkelen, en bloemrijk en vochtig grasland. We wandelen verder over brede zandwegen en genieten van de rust van het Achterhoekse boerenland. Nog een stukje langs de Bolsbeek die de Berkel en het Twentekaal met elkaar verbindt. Op het laatste deel van de tocht voert een kerkenpad ons opnieuw langs uitgestrekte en licht glooiende essen terug naar het dorp.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke, rustige tocht

Ans en Henk, 30-05-2014

Op de druilige Hemelvaartsdag, deze wandeling gelopen. Uiteraard is de route weer perfect beschreven. Het graspad langs de Bolsbeek is al enige tijd niet gemaaid, gelukkig maar, want hierdoor hebben we genoten van schitterend bloeiende Klaver, Boterbloemen en diverse grassoorten. Je houdt er echter wel een natte broek van over. Rob bedankt.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Baan

Dorpsstraat 6

7274 AN Geesteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info