Trage Tocht Groet

Over oude zeedijken en de Hondsbossche Zeewering

Trage Tocht Groet
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Groet

 • Startadres:

  bushalte De Bokkesprong
  Heereweg 284
  1873 GG Groet

 • Coördinaten:

  52°43’22” N   4°39’36” E

Vanuit het charmante dorpje Groet tegen de Schoorlse Duinen lopen we een mooie rondwandeling rond de Harger en Pettemerpolder. Zo dicht bij de kust verwacht je uitgestrekte duinen, maar let op: je hebt vooral gras onder de voeten op de Slaperdijk en de Oude Schoorlse Zeedijk. De slingerende zeedijk die we meestal delen met talrijke schapen is een lust voor het wandelaarsoog. De onverharde Hazedijk brengt ons in Petten. Na een doorsteek via een langgerekt dorpsbosje beklimmen we uiteraard het Panoramaduin. Want vanzelfsprekend wil je de nieuwe zandduinen tegen de Hondsbosche Zeewering eens goed bekijken. Het is bijna onvoorstelbaar hoe het landschap hier in een paar jaar tijd is veranderd. Des te leuker is het om vervolgens de kruin van de unieke zeekering op te zoeken. Op de grasdijk kun je bijna 4 km flink doorstappen en tegelijk uitkijken over de uitgestrekte polder. Naast een molen en enkele boerderijen zie je hier tegenwoordig vooral een grote vogelrijkdom. Even voor de oude duinen is het tijd voor wat afwisseling en zoeken we een stukje strand op. Tussen Camperduin en Groet volgen we tot slot de grillige duinrand en zien we de polder nog een keer in de diepte.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Lekker Puh

Heereweg 254

1873 GE Groet

Strandpaviljoen Paal 29

Hargerzeeweg 1

1871 GZ Schoorl

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info