Trage Tocht Gulpen

Gulp, Geul en Eyserbeek

Trage Tocht Gulpen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Gulpen

 • Startadres:

  Deken Schneidersstraat 1, Gulpen
  Deken Schneidersstraat 1
  6271 JC Gulpen

 • Coördinaten:

  50°48’53” N   5°53’33” E

Het forellenriviertje de Gulp kabbelt door het charmante Gulpen alvorens te monden in de Geul. Op deze plek start de gevarieerde wandeling via Wijlre en de Eyserbossen. Twee keer wandelen we tijdens deze tocht vanuit het Geuldal het Mergellandplateau op en af. En eenmaal weer beneden gaat de route door de weilanden langs het water. We lopen over de Dolsberg naar buurtschap Stokhem. Net buiten het gehucht kunnen we het asfalt alweer verruilen voor gras in de weiden langs de kronkelende Geul. Tussen de koeien heb je al snel de kerk en de bierfabriek van Wijlre in het vizier. Eenmaal buiten Wijlre klimmen we weer het plateau op. Onverharde wegen met fenomenaal uitzicht brengen je met een grote bocht bij het droogdal onder Elkenrade. Onbekend en verrassend mooi. Helaas moeten we dan de weg naar het Eyserbos voor lief nemen, waar met mooi weer veel toer- en racefietsers rijden. De afdaling via het Eyserbos en langs de Eyserbeek is daarentegen weer van een ongekende schoonheid. Vanaf de Gulpmonding loop je langs de waterkant naar de bakermat van het Gulpener bier.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie Trage Tocht Gulpen

Karel van de Molen, 29-10-2018

Op 29 oktober is er nog geen actie ondernomen en hangt er nog altijd een bord met 'Verboden toegang - Stormhout - Vallende takken', Een ander hindernis is de overweg waar je Wijlre verlaat. Vanaf 29-10 07.00 t/m 12-11 19.00 uur is er geen doorgang mogelijk, zo staat op borden aan weerszijden van de overgang. Dit deel is ook afgezet met hekken, maar met een heel klein beetje lenigheid kun je er makkelijk omheen.

Uitstellen wandeling

Rutger Burgers, 15-10-2018

Het pad door de Elkenrader Grub is op dit moment nog niet toegankelijk. Staatsbosbeheer onderzoekt nog hoe het pad kan worden hersteld. We raden daarom aan deze wandeling voorlopig uit te stellen. Zodra de grub weer wordt opengesteld zullen we dit hier melden.

Uitstellen tot september 2018

Rutger Burgers, 10-06-2018

Tijdens storm afgelopen winter zijn er in de Elkenrader grub veel bomen omgevallen. Staatsbosbeheer wil dit pad weer gaan opknappen, maar wacht daarmee tot het broedseizoen in dit kwetsbare gebiedje echt voorbij is. Ze gaan het pad in juli-augustus herstellen (de brandnetels staan nu okselhoog), dus vanaf begin september kun je deze mooie route weer lopen. Als je nu gaat moet je uitwijken naar de evenwijdige asfaltweg en daarmee verliest de route veel van haar charme, want de 1 km lange grub is een beauty.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info