Trage Tocht Gulpen

Gulp, Geul en Eyserbeek

Trage Tocht Gulpen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Gulpen

 • Startadres:

  Deken Schneidersstraat 1, Gulpen
  Deken Schneidersstraat 1
  6271 JC Gulpen

 • Coördinaten:

  50°48’53” N   5°53’33” E

Het forellenriviertje de Gulp kabbelt door het charmante Gulpen alvorens te monden in de Geul. Op deze plek start de gevarieerde wandeling via Wijlre en de Eyserbossen. Twee keer wandelen we tijdens deze tocht vanuit het Geuldal het Mergellandplateau op en af. En eenmaal weer beneden gaat de route door de weilanden langs het water. We lopen over de Dolsberg naar buurtschap Stokhem. Net buiten het gehucht kunnen we het asfalt alweer verruilen voor gras in de weiden langs de kronkelende Geul. Tussen de koeien heb je al snel de kerk en de bierfabriek van Wijlre in het vizier. Eenmaal buiten Wijlre klimmen we weer het plateau op. Onverharde wegen met fenomenaal uitzicht brengen je met een grote bocht bij het droogdal onder Elkenrade. Onbekend en verrassend mooi. Helaas moeten we dan de weg naar het Eyserbos voor lief nemen, waar met mooi weer veel toer- en racefietsers rijden. De afdaling via het Eyserbos en langs de Eyserbeek is daarentegen weer van een ongekende schoonheid. Vanaf de Gulpmonding loop je langs de waterkant naar de bakermat van het Gulpener bier.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie

Nelleke Both, 17-12-2020

Vandaag deze prachtige trage tocht gewandeld. Mooie uitzichten. Prachtige onverharde paden. Leuke dorpjes. Een aanrader! Uitstekende beschrijving.

Re: Brug onder water

Rutger Burgers, 29-09-2020

Na mijn melding bij Waterschap Limburg is men gelijk het probleem van het ondergestroomde bruggetje gaan oplossen. Het waterschap heeft de beverdam wat aangepast, zodat het waterpeil in de beek 30 cm is gezakt. Men houdt de situatie in de gaten voor het geval de bever weer gaan bouwen. De route is hiermee weer begaanbaar.

Brug onder water

Marina Wijnands-Gerritsen, 28-09-2020

Ook wij kwamen op 21 september de ondergelopen brug tegen (gemeld via de email). Gelukkig stond het water niet zo hoog dus zijn we gewoon door gelopen. Begreep wel dat de beheerder van het terrein het probleem niet gemakkelijk op kan lossen dus de alternatieve route zal in het natte najaar vast vaker nodig zijn. Overigens hadden we na de brug moeite om de gele route te vinden. Draaihekjes zijn verdwenen. Pas toen we doorliepen naar het einde van het weiland kwamen we bij een halfverharde weg met een nutteloos draaihekje met gele band. We zijn op de halfverharde weg rechtsaf gegaan en even verder kwamen we op een asfaltweg uit met wegwijzer rechtsaf naar Gulpen. Dat gedaan en na zo'n 100 meter zagen we ineens een gele paal in het weiland en een draaihekje dat naar de asfaltweg leidde. We wisten daardoor dat we de route weer op konden pakken bij punt negen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Brasserie Amuseer

Marchierstraat 11

6321 AK Wijlre

Café A Gen Baan

Parallelweg 30

6321 BC Wijlre

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info