Trage Tocht Gulpen

Gulp, Geul en Eyserbeek

Trage Tocht Gulpen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Gulpen

 • Startadres:

  Deken Schneidersstraat 1, Gulpen
  Deken Schneidersstraat 1
  6271 JC Gulpen

 • Coördinaten:

  50°48’53” N   5°53’33” E

Het forellenriviertje de Gulp kabbelt door het charmante Gulpen alvorens te monden in de Geul. Op deze plek start de gevarieerde wandeling via Wijlre en de Eyserbossen. Twee keer wandelen we tijdens deze tocht vanuit het Geuldal het Mergellandplateau op en af. En eenmaal weer beneden gaat de route door de weilanden langs het water. We lopen over de Dolsberg naar buurtschap Stokhem. Net buiten het gehucht kunnen we het asfalt alweer verruilen voor gras in de weiden langs de kronkelende Geul. Tussen de koeien heb je al snel de kerk en de bierfabriek van Wijlre in het vizier. Eenmaal buiten Wijlre klimmen we weer het plateau op. Onverharde wegen met fenomenaal uitzicht brengen je met een grote bocht bij het droogdal onder Elkenrade. Onbekend en verrassend mooi. Helaas moeten we dan de weg naar het Eyserbos voor lief nemen, waar met mooi weer veel toer- en racefietsers rijden. De afdaling via het Eyserbos en langs de Eyserbeek is daarentegen weer van een ongekende schoonheid. Vanaf de Gulpmonding loop je langs de waterkant naar de bakermat van het Gulpener bier.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie Mariet

Rutger Burgers, 26-05-2020

Dank voor je reactie. We zullen de route opnemen in de volgende inspectieronde.

Trage tocht Gulpen

Mariet Peerboom, 26-05-2020

We hebben deze tocht afgelopen zondag gelopen. Het is een erg mooie afwisselende tocht die ook een paar dorpjes aandoet. Ook hier hebben we ons verlopen en wel bij punt 7 ' Je komt uit op een open veld en houdt daar op splitsing links aan, omlaag.' Het was niet duidelijk welk pad er nu genomen moest worden, aanpassen is de aanbeveling.

Lekker modderig

Femke Roelofsma, 08-03-2020

Wij hebben vandaag (8-3-2020) de wandeling gelopen. Na alle regenval van afgelopen tijd lekker modderig, haha. Prachtige wandeling en vast nog veel mooier als alles nog iets groener is ;-) De vele uitzichten zijn zoals altijd schitterend. Niks mooier dan Zuid-Limburg. 1 puntje. Bij punt 6 staat: ' Steek de weg over en ga rechtdoor terrein Staatsbosbeheer op, graspad iets omlaag. ' Dat graspad is afgesloten. Staatsbosbeheer is daar Elsen aan het kappen vanwege een ziekte. En omdat er nog veel boomstammen op de helling liggen is er gevaar dat ze er vanaf rollen. Geen idee hoe lang het pad nog afgesloten is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info