Trage Tocht Haarlo

Landgoed Wolink en Haarlose Veld

Trage Tocht Haarlo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Haarlo

 • Startadres:

  TOP Prinsen
  Eibergseweg 13
  7273 SP Haarlo

 • Coördinaten:

  52°6’45” N   6°34’52” E

Haarlo ligt net even ten oosten van Borculo in de Achterhoek. We verlaten het dorp alweer snel na het passeren van een kerkje via het Kerkpad. De in 1858 gebouwde achtkantige kerk is een rijksmonument en wordt in de volksmond kluntjespot (suikerpot) genoemd. Het kerkje ligt op een terp en is gebouwd in een met neogotische en neoclassicistische kenmerken uitgevoerde Waterstaatsstijl. We wandelen voornamelijk over slingerpaadjes tussen de velden, over graspaden langs sloten en over lommerrijke bomenlanen op het landgoed Wolink. Dit typische coulisselandschap staat borg voor veel afwisseling van akkers, weilanden, monumentale boerderijen, bosjes, houtwallen, bomenlanen en beken. En onderweg ervaren we vooral rust en stilte met als letterlijk hoogtepunt de Stille Weg. Aan het eind van de wandeling kunnen we ons verpozen bij horecagelegenheid Prinsen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Al lang geleden

Gerrit-Jan van den Berg, 05-05-2020

hadden we deze al eens gelopen. Maar nu we al weken smorgens heel vroeg aan de wandel gaan moest deze er ook weer aan geloven. Een prima wandeling in een 'onbewoond' gebied waar het door de weeks erg rustig is. Je komt zelfs over de Stilleweg die zijn naam eer aan doet. Beschrijving was weer top maar ja dat kan Rob als geen ander. Het was weer plezierig wandelen.

Herfstwandeling!

A Jeucken, 13-10-2018

Prachtige wandeling! Routebeschrijving was zeer nauwkeurig! Het is herfst maar het was 28 graden, voelde meer zomers aan! Je kon goed zien dat we een zeer droge zomer hebben gehad. Veel sloten stonden droog, inclusief het moerassig gebied! Na de wandeling een ? mindere ervaring? bij het restaurant Prinsen waar we ook begonnen waren, we hebben zeker 15 minuten op het terras gezeten, werden tot 2 keer totaal genegeerd door de ober, waarna we vertrokken zijn! Geen goed visitekaartje voor dit bedrijf!

Stilte in en om Haarlo

Gerrit-Jan, 19-09-2016

Op 18-9-2016 hebben wij deze wandeling gelopen. De routebeschrijving is prima. Advies in deze tijd van het jaar : lange broek vanwege de brandnetels langs de watertjes. Verder een stille wandeling (een stel wandelaars tegengekomen) lekker startpunt met genoeg parkeerruimte en een prima kop koffie. Op naar de volgende TT.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Horeca

Hotel-café-restaurant Prinsen

Eibergseweg 13

7273 SP Haarlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info