Trage Tocht Haastrecht

Bergvliet, Vlist en Lange Vliet

Trage Tocht Haastrecht
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Haastrecht

 • Startadres:

  bushalte Haastrecht Centrum
  Provinciale Weg Oost 2851
  Haastrecht

 • Coördinaten:

  52°0’1” N   4°46’31” E

We maken - met dank aan Maurice Kruk - een prachtige Zuidhollandse poldertocht tussen Haastrecht en Vlist. Echt een wandeling voor wandelaars die het geen probleem vinden om over een hek te klimmen, over een smal overstapje langs een watergang te stappen of over een smal pad op een flink begroeide houtkade te lopen. Ook na regenval is het flink soppen in de weilanden. Over een oude Tiendweg lopen we Haastrecht uit en dwars door de weilanden ervaren we de weidsheid van de Hollandse polderluchten. De route volgt enkele kilometers lang de ruige Bergvlietse houtkade, begroeid met elzen en essen. De kade ligt op de kop van de lange cope-ontginningen vanuit Vlist. Halverwege deze kade bestaat de mogelijkheid om buiten het broedseizoen via het Kraamvrouwenpad de route in te korten, maar we missen dan de horeca in Vlist. Na het vervolg van de houtkade komen we via het Geerpad in Vlist bij de Vlist. We volgen het slingerende riviertje even om vervolgens weer door de polder door te steken naar het Schutterspad, onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het laatste deel van de tocht gaat over halfverharde paden opnieuw langs de Vlist en langs het nieuwe natte natuurgebied Hooge Boezem met de prachtige Boezemmolen nr. 6 als toegift.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op André Lommen

Rob Wolfs, 01-05-2020

Beste André, dat was vorig jaar. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe het dit jaar is. Vorig jaar kon het alternatief ook niet gevolgd worden in die periode, omdat je niet op die weg kon komen.

Route afgesloten of niet?

André Lommen, 01-05-2020

Rob Wolfs schrijft dat de wandeling niet kan worden gelopen tussen 1 maart en 1 juli, maar de routebeschrijving zegt dat je de parallel lopende Bilwijkerweg kunt lopen. Welke van de twee is correct? Alvast bedankt!

TT Haastrecht broedseizoen

Rob Wolfs, 21-05-2019

Het weilandpad tussen knooppunt 77 en 78 onder blok 1 in de beschrijving is afgesloten van 1 maart tot 1 juli. Deze wandeling kan in die periode dus niet gelopen worden!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café de Vlist

Fransekade 8

2855 AT Vlist

De Vlisterstee

West - Vlisterdijk 57

2855 AK Vlist

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info