Trage Tocht Haastrecht

Bergvliet, Vlist en Lange Vliet

Trage Tocht Haastrecht
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Haastrecht

 • Startadres:

  bushalte Haastrecht Centrum
  Provinciale Weg Oost 2851
  Haastrecht

 • Coördinaten:

  52°0’1” N   4°46’31” E

We maken - met dank aan Maurice Kruk - een prachtige Zuidhollandse poldertocht tussen Haastrecht en Vlist. Echt een wandeling voor wandelaars die het geen probleem vinden om over een hek te klimmen, over een smal overstapje langs een watergang te stappen of over een smal pad op een flink begroeide houtkade te lopen. Ook na regenval is het flink soppen in de weilanden. Over een oude Tiendweg lopen we Haastrecht uit en dwars door de weilanden ervaren we de weidsheid van de Hollandse polderluchten. De route volgt enkele kilometers lang de ruige Bergvlietse houtkade, begroeid met elzen en essen. De kade ligt op de kop van de lange cope-ontginningen vanuit Vlist. Halverwege deze kade bestaat de mogelijkheid om buiten het broedseizoen via het Kraamvrouwenpad de route in te korten, maar we missen dan de horeca in Vlist. Na het vervolg van de houtkade komen we via het Geerpad in Vlist bij de Vlist. We volgen het slingerende riviertje even om vervolgens weer door de polder door te steken naar het Schutterspad, onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het laatste deel van de tocht gaat over halfverharde paden opnieuw langs de Vlist en langs het nieuwe natte natuurgebied Hooge Boezem met de prachtige Boezemmolen nr. 6 als toegift.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jan

Rob Wolfs, 08-08-2020

Beste Jan, bedankt voor je reactie. Zou je misschien jouw gpx-track naar mij willen sturen? Dan zal ik die gebruiken om hier een nieuwe te uploaden. Graag naar info@wolfswandelplan.nl.

Heerlijke stilte!

Jan, 07-08-2020

Vandaag 7 augustus 2020 - een zeer warme en zonnige dag - de Trage Tocht Haastrecht gelopen. Heb genoten van de heerlijke stilte op veel plekken van deze tocht. Is aan te bevelen. Dank aan de samensteller en andere betrokkenen! Twee opmerkingen. Ik loop de wandelingen altijd met GPS en kijk tijdens het lopen nauwelijks naar de beschrijving. Door het volgen van het GPS-spoor kwam ik onder 1. op de Tiendweg niet op 'kade met aan je rechterhand een strook bos.....' maar op het daarvoor naastliggende weiland. Aan het eind van dat deel/weiland kun je niet de overstap naar de kade maken vanwege een sloot, je moet dan deels terug. Halverwege de terugweg op het weiland heb je links houten hekken waar je alsnog een overstap naar de kade kunt maken. De route kan dan gewoon verder gelopen worden. Dus GPS-wandelaars: let op de Tiendweg op een paaltje met een rode pijl en gele ondergrond, dan kom je op de goede manier op de kade terecht . De route onder punt 4 heb ik gelopen volgens GPS/beschrijving. Ben het achteraf wel eens met hetgeen Friso van der Zee op 10 mei 2018 schreef over de vele brandnetels (ik liep in korte broek en de brandnetels waren er ook nu nog) en het andere (mooiere) uitzicht van het alternatief.

Reactie op André Lommen

Rob Wolfs, 01-05-2020

Beste André, dat was vorig jaar. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe het dit jaar is. Vorig jaar kon het alternatief ook niet gevolgd worden in die periode, omdat je niet op die weg kon komen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Vlisterstee

West - Vlisterdijk 57

2855 AK Vlist

Café de Vlist

Fransekade 8

2855 AT Vlist

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info